RvS versnelt oordeel over 'Zwarte Piet'

Geen categorieaug 19 2014, 13:00
Zodat nog vóór 5 december een uitspraak volgt
Het AD meldde vanochtend dat het adviescollege van de regering, de Raad van State, zich nog deze week gaat buigen over de vraag of Zwarte Piet racistisch is of niet. Het AD schrijft:

De hoogste bestuursrechter is aan zet nu de gemeente Amsterdam en Het Pietengilde vorige week tegen een eerdere uitspraak van de Amsterdamse rechtbank in beroep zijn gegaan. Die rechtbank oordeelde begin juli tot verbijstering van de Piet-voorstanders dat de knecht van Sinterklaas inderdaad 'een negatief stereotype' is.

De tegenstanders van onze zwarte kindervriend willen dat er vóór 5 december een gerechterlijke uitspraak ligt. Normaal gesproken doet de hoogste bestuursrechter er negen maanden over voordat er een uitspraak komt. Bij een zaak waar een groot maatschappelijk belang van toepassing is kan dit worden versneld. Zwarte Piet 'een zaak van groot maatschappelijk belang'?
Ik hoop dat de rechter straks korte metten maakt met dit soort idioterie, maar gevreesd moet worden dat de racisme-roepers in dit land hun kinderachtige zin krijgen. Waar een klein land groot in kan zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten