Saoedische koning eist actie tegen 'terrorisme'

Geen categorieaug 31 2014, 15:14
Koning Abdullah van Saoedi-Arabië waarschuwt het Westen.
Oh, hoe ironisch is dit? Koning Abdullah van Saoedi-Arabië heeft het Westen gewaarschuwd: als er niet snel iets gedaan wordt aan de terroristen die het Midden-Oosten op dit moment in vluur en vlam zetten zullen zij zich uiteindelijk richten op Westerse doelen.

King Abdullah of Saudi Arabia has warned that the West will be the next target of the jihadists sweeping through Syria and Iraq, unless there is "rapid" action. "If we ignore them, I am sure they will reach Europe in a month and America in another month," he said in remarks quoted on Saturday by Asharq al-Awsat daily and Saudi-backed Al-Arabiya television station.

Terrorisme kent geen grenzen en zal het Westen op een gegeven moment bereiken, aldus de koning. Daarbij laat hij aantekenen dat het waarschijnlijk eerder snel dan laat zo ver zal zijn. Dat laatste is natuurlijk niet zo gek aangezien de Amerikaanse autoriteiten al serieus rekening houden met een ISIS-aanslag bij de grens met Mexico. Kortom, Abdullah heeft gewoon gelijk.
Toch is hij nogal hypocriet bezig. Saoedi-Arabië heeft verschillende terroristische groeperingen jarenlang gesteund; als dat niet officieel gebeurde dan officieus door 'schenkingen' van rijke Saoediërs. Daar komt bij dat de koning en zijn vrolijke blauwbloedige familieleden hun eigen bevolking al decennia indoctrineren met het salafistische gedachtegoed; een nog extremere variant van de islam is eigenlijk niet mogelijk. Het is daarom geen wonder dat er nogal wat Saoediërs zijn die zich bij ISIS en vergelijkbare groepen hebben gevoegd. Met andere woorden, het zijn zijn mensen die het Westen bedreigen. 
Daar komt bij dat extremisten ironisch genoeg het Westen niet alleen bedreigen, maar Saoedi-Arabië ook. Zij zijn er namelijk van overtuigd dat de Saoedische koningshuis feitelijk vol verraders zit; mensen die publiekelijk zeggen strenge moslims te zijn, maar stiekem samenwerken met 'de ongelovigen' oftewel de Grote Satan (Amerika dus), en via Amerika met de Kleine Satan (Israël). Als hij het Westen oproept om ISIS te vernietigen doet hij dat dus voor een groot deel omdat hij zich bedreigd voelt (wat terecht is).
Dat gezegd hebbende moet er inderdaad een grote internationale coalitie komen om ISIS en vergelijkbare groepen (Al-Nusra, bijvoorbeeld) uit te schakelen. De zogenaamde internationale gemeenschap kan het zich niet veroorloven om nog langer toe te kijken terwijl extremistische moslims hele landen overnemen in het Midden-Oosten en Afrika, en ondertussen aanslagen voorbereiden in het Westen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten