Van der Laan maakt zich zorgen over 'toenemende spanningen'

Geen categorieaug 01 2014, 18:59
Zoals altijd probeert ook deze PvdA-burgervader de schuld in de schoenen te schuiven van verschillende bevolkingsgroepen.
Eberhard van der Laan mag zich dan burgemeester van Amsterdam noemen, maar hij heeft nog steeds niet begrepen wat een burgervader hoort te doen. Problemen benoemen hoort bij zijn taken; als één specifieke bevolkingsgroep voor problemen zorgt moet hij dat durven zeggen. Durft hij dat niet, dan is hij volkomen overbodig en kan hij beter op zoek gaan naar een baan in een mooie fabriek.

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) maakt zich zorgen over de 'toegenomen spanning tussen bevolkingsgroepen' in zijn stad. Aankomende zondag geldt tijdens een pro-Gaza demonstratie een verbod op ISIS-vlaggen en op gezichtsbedekking in combinatie met bepaald gedrag.

Nou is het fantastisch dat hij de ISIS-betogers kort wil houden en toch iets van partij kiest voor de joodse gemeenschap in zijn stad, maar waarom doet hij dat op een halfslachtige manier door te spreken over "toegenomen spanningen tussen bevolkingsgroepen"? Joden doen er niets aan om de spanningen toe te laten nemen. Zij leiden hun leventje gewoon en doen hun best om goede burgers te zijn.
Dat het misgaat in Amsterdam komt volledig op het conto van bepaalde islamitische bevolkingsgroepen, te weten conservatieve en fundamentalistische Marokkanen en Turken. Zij zorgen ervoor dat joden zich niet langer veilig voelen in onze hoofdstad; zij vallen mensen die een Israëlische vlag ophangen aan, en ja, zij gooien brandbommen bij ze door de ramen. Van der Laan moet dat gewoon hardop zeggen.
Helaas is hij daar blijkbaar niet toe bereid. Sterker nog, hij gaf tussen neus en lippen door ook snel even een compliment aan zijn collega in Den Haag, PvdAVVD'er Jozias van Aartsen. De burgemeester van Den Haag is, aldus Van der Laan, "een zuivere man" met een fantastisch hart. Oh ja? Zou een zuivere man durven zeggen (of durven laten zeggen) dat er geen grenzen overschreden waren bij een demonstratie waar werd opgeroepen tot een tweede holocaust?
Zoals gebruikelijk beschermt de politiek correcte elite haar leden... en durft ze niet duidelijk te stellen wie verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van een maatschappelijk probleem. En zij zich maar afvragen waarom het voetvolk ze continu bekritiseert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten