VNL komt op voor Joodse medeburgers

Geen categorieaug 21 2014, 20:00
Bestrijding antisemitisme faalt
In een stuk op ThePostOnline leggen Louis Bontes en Joram van Klaveren uit waarom het huidige Nederlandse antisemitisme beleid hopeloos faalt. Beide heren van VNL pleiten daarom voor een diepgaand onderzoek naar joodse burgers die Nederland willen verlaten wegens antisemitisch geweld.
Van Klaveren wil opheldering van minister van Veiligheid en justitie Ivo Opstelten (VVD) en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA). Het Kamerlid maakt zich zorgen over de onrust en angst die er bestaat onder joodse burgers, ‘zeker ook bij de groep die woont in de Haagse Schilderswijk, als gevolg van de recente golf van islamitisch antisemitisme die over ons land trekt’.
Het gaat niet alleen om de groep joodse mensen in de Schilderswijk in Den Haag, maar om een landelijk probleem. In de hoofdstad zetten joodse mensen die het zich kunnen permitteren al private bewaking in om henzelf en hun persoonlijke eigendommen te beschermen. Maar niet alle joodse burgers hebben de middelen om dat te doen. Het is eigenlijk te zot voor woorden dat dit anno 2014 in Nederland nodig is. Dus inderdaad: kabinet doe er wat aan!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten