#WeAreN-campagne wordt populair

Geen categorieaug 30 2014, 11:29
We're all christians now.
Het is bijna niet te geloven, maar de NPO (KRO-NCRV) heeft zowaar een kort filmpje gemaakt over de vreselijke manier waarop christenen behandeld worden door ISIS (of, zoals men ze tegenwoordig steeds vaker noemt: IS, Islamitische Staat). De bedoeling van de korte documentaire is om meer mensen ervan bewust te maken dat Arabische christenen het vreselijk hebben... en om die christenen te laten weten dat ze gesteund worden.
De makers spraken verschillende soorten Nederlanders aan - allochtonen en autochtonen - lieten ze een t-shirt zien met daarop de Arabische letter 'n' (nun), en vroegen vervolgens: herken je dit symbool? Zoals je zou verwachten waren dachten een paar mensen dat het een smiley was, maar gelukkig hadden andere wandelaars (of winkelaars) wél door waar het voor stond. Zie het fragment onderaan dit stuk.
Voor mensen die geen idee hebben waar het over gaat: de 'n' staat voor 'Nasrani,' oftewel 'Nazarener.' Arabische moslims gebruiken dit woord voor christenen. Normaal gesproken blijft het daarbij, maar helaas gaat het iets anders nu ISIS het voor het zeggen heeft. Die radicale moslims zetten dit symbool/deze letter namelijk op het huis van lokale christenen, waarna die geplunderd, verjaagd en/of vermoord worden.
Deze actie - om zoveel mogelijk mensen een shirt te laten dragen met dit symbool erop, of het symbool op andere manieren te gebruiken - is onderhand steeds groter aan het worden, en dan niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. We mogen daar dankbaar voor zijn: er moet namelijk inderdaad veel meer aandacht en steun komen voor Arabische christenen én Westerse overheiden moeten zich verplicht voelen om ze te helpen. Dat gebeurt alleen als er druk vanuit de bevolking zelf komt.
Als u dit t-shirt ook wil hebben, bestel er hier dan één. Voor de prijs hoef je het niet te laten: €9,95 plus €1,95 aan verzendkosten. Zo'n bedrag kunnen we allemaal wel missen. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten