Abou Moussa langer vast: 90 dagen extra

Geen categoriesep 18 2014, 17:45
Goed nieuws: de Haagse jihadi Abou Moussa blijft voorlopig nog achter tralies.
Den Haag kan opgelucht ademhalen: de uit de Schilderswijk afkomstige haatbaard Abou Moussa komt niet vrij. Althans, voorlopig niet. Zijn voorarrest is verlengd met nog eens 90 dagen, aldus de raadkamer van de Haagse rechtbank vandaag. Dat is natuurlijk uitstekend nieuws, want Abou Moussa (echte naam: Azzedine Choukoud) wordt verdacht van het ronselen van moslims voor de gewapende jihad in Syrië en Irak.
Ook wordt Moussa beschuldigd van het voorbereiden van moord/doodslag met een terroristisch oogmerk. Mogelijk in Syrië of Irak, mogelijk heel ergens anders. Moussa is daarin niet alleen overigens. Ook zijn maatje Rudolph 'de rooie bekeerling' Holierhoek blijft langer vastzitten. De vrouw van Moussa loopt overigens weer vrij rond sinds vorige week, maar zij is nog wel een verdachte. De kans lijkt me gelijk aan 100 procent dat zij nu 24 uur per dag, zeven dagen in de week in de gaten wordt gehouden door de geheime dienst.
Het Openbaar Ministerie heeft nu drie maanden extra de tijd om de zaak rond te krijgen om zowel Moussa als Holierhoek te vervolgen en voor jaren, het liefst decennia achter de tralies te krijgen. Dat de twee moslimfundamentalisten nog niet zijn vrijgelaten, is een goed teken, in de zin dat de geheime diensten hun werk goed hebben gedaan. De verdenking tegen de twee is overduidelijk ergens op gebaseerd. Hun vervolging zit eraan te komen.
Het mooie is dat nu zowel Moussa als Holierhoek in de cel zitten het een stukje (ik zeg: een stukje) rustiger is geworden op de straten in Den Haag. Er zijn plotseling geen haatzaaiende pro-ISIS-demonstraties meer, omdat de twee leiders van de ISIS-aanhang in de Schilderswijk van de straat zijn geplukt (of eigenlijk drie, want de 18-jarige Abou 'Obama' Yazeed zit ook nog in de cel en wordt mogelijk binnenkort teruggestuurd naar Marokko).
Het is van het grootste belang dat in deze zaken tegen Nederlandse jihadisten het bewijs sluitend is en de heleboel juridisch waterdicht is. Dan belanden deze haters van het vrije Westen tenminste niet op straat om straks triomfantelijk te kunnen gaan zitten doen dat ze weer zijn vrijgelaten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten