(Allochtone) watjes die meisje mishandelden opgepakt

Geen categoriesep 22 2014, 13:59
Wat een ontzettend laffe daad. Laat ze maar zo lang mogelijk achter tralies zitten.
Het Algemeen Dagblad bericht dat drie jongens (voor zover mij bekend allen allochtoon, maar misschien zit er ook een autochtone meeloper bij die het fantastisch vond wat zijn allochtone vriend deed) die een autochtoon meisje in elkaar sloegen zijn opgepakt door de autoriteiten. Het misdrijf waar ze van verdacht worden kunt u hieronder kijken; excuus voor het verticale filmpje, maar blijkbaar is degene die de opname heeft gemaakt geen fan van GeenStijl, waar ze daar nu al tijden tegen rebelleren).
In het filmpje kunt u zien hoe het meisje weigert een stap terug te doen voor de jongen die haar intimideert. Ze blijft ferm staan en gaat niet aan de kant. Ook niet als hij haar dreigend aankijkt. Sterker nog, ze praat gewoon terug tegen hem.
De allochtone tokkie pikt dat niet en slaat haar zomaar ineens vol op het gezicht; zelfs bij meisjes hanteert deze slapjanus blijkbaar het motto dat je de tegenstander moet verrassen. Ze zag de klap niet aankomen en wankelt meteen. In plaats van haar daarna met rust te laten zet de jongen de aanval door tot zij het slachtoffer op de grond valt. Op de achtergrond horen we andere jongens joelen - blijkbaar vinden ze het maar wat mooi dat dit gebeurt. Vervolgens komt er een mattie bij van de dader die het meisje twee harde schoppen verkoopt, volgens mij op haar gezicht. De etnische afkomst van de tweede dader is moeilijk te zien, maar we kunnen in ieder geval concluderen dat hij zo mogelijk nog een groter watje is dan zijn vriend, die in ieder geval toesloeg toen het meisje in theorie iets terug kon doen.
Het slachtoffer werd nadien opgenomen in het ziekenhuis met een zware hersenschudding.
Het ergste aan dit verhaal is niet dat deze jongens dit deden - we verwachten al niet anders van dit soort Marokkaanse tokkies - maar dat omstanders niet ingrepen. Nederlanders zijn zo halfzacht en watjesachtig geworden dat ze niet eens ingrijpen als een jongen een meisje in elkaar slaat... en daarbij wordt geholpen door zijn vrienden die er nog even een schop bovenop doen. Dit soort zaken zeggen meer over de staat van de Nederlandse cultuur dan de meeste mensen toe willen geven.
Gelukkig is er op het internet veel woede over ontstaan, wat ongetwijfeld een rol heeft gespeeld in de arrestatie van de drie verdachten. Dat is iets. Toch moeten we als maatschappij onszelf, onze cultuur en onze moed (of het gebrek daar aan) maar eens goed onder de loep nemen. In een samenleving waar heldhalftigheid en principes hoog worden gehouden worden dit soort dingen meteen bestraft - niet per definitie door de autoriteiten, maar zeker wel door omstanders, dus door u en mij zelf. In zo'n geval grijp je gewoon in; je zet vol de aanval in op de jongens en verdedigt het slachtoffer met alles wat in je zit. Doe je dat niet, dan heb je het recht niet om jezelf een man te noemen. En nee, je hoeft ook niet bij mij aan te komen met verhalen over het risico dat je dan zelf loopt. Ja jongens, daarom is er nou iets van moed voor nodig om onschuldige slachtoffers te helpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten