Debacle ICT-avontuur SVB

Geen categoriesep 02 2014, 19:48
€ 43,7 miljoen down the drain.
Het blijft een probleem: de overheid en aanbestedingen, zeker automatiserings aanbestedingen. Gebrek aan kennis, kunde en ervaring kosten de belastingbetalers van Nederland tientallen, nee, honderden miljoenen. Geld, dat opgebracht moet worden door een steeds kleinere groep hardwerkende middenstanders. Het kan verkeren...
De rekening van het falende ICT-beleid bij de Sociale Verzekerings Bank is intussen opgelopen tot de lieve somma van drie-en-veertig miljoen en zevenhonderd duizend euro's. Kassa! Wel geeft het SVB aan dat alle betalingen die de SVB uitvoert, zoals de AOW en de kinderbijslag, blijven gegarandeerd. Joh.
Het automatiseringssysteem werd gemaakt door IT-reus Capgemini. Een woordvoerster zegt dat Capgemini het betreurt dat het zo loopt met de opdracht. Dat zal wel. Er zijn aan beide zijden veel fouten gemaakt: onheldere projectafspraken, open einde regelingen, onduidelijke of steeds wisselende eisen. Op z'n Hollands: er is een zooitje van gemaakt. En u en ik betalen de rekening.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten