'Dit is een aanval op islam'

Geen categoriesep 23 2014, 21:00
Volgens Nederlandse jihadist
Een update uit Syrië na de luchtaanvallen vannacht door een onwaarschijnlijke combinatie van de VS en vijf Arabische landen. Een woordvoerder van het Amerikaanse leger noemt de aanvallen op IS in Syrië 'een succes' en zegt dat 'dit pas het begin' is.
De Amerikaanse president Obama lijkt er vast van overtuigd om de islamitische terreurbeweging ISIS tot de laatste snik te willen bestrijden. Naar vanmiddag bekend werd gemaakt door een hoge vertegenwoordiger van Het Capitool werd tot de aanval vannacht besloten, omdat een tak van Al Qaida - de Khorasan - op het punt zou hebben gestaan een aanslag te plegen. De terroristen hadden zich maandenlang voorbereid op een aanslag of aanval in Europa of de VS en een aanslag was heel dichtbij, aldus het Witte Huis.
Intussen is ook bekend geworden dat de Syrische president Assad de Amerikanen toestemming heeft verleend om van het Syrische luchtruim gebruik te maken. In een verklaring zei Assad "elke internationale inspanning tegen terreur te steunen". Zijn Iraanse collega Hassan Rouhani denkt daar uiteraard heel anders over. Deze sprak van een 'illegale' actie en noemde het optreden van de Amerikanen 'verwarrend', omdat ze óók tegen het Assad-regime zijn.
Hoe dan ook, er zijn naar verluidt 120 Jihadstrijders omgekomen bij de aanval, waaronder drie Nederlanders in de leeftijd tussen de 21 en 24 jaar. Een overlevende noemde de aanval een 'aanval op islam'. Whatever.Die lui zijn knettergek. Kijk even naar dit filmpje. Hierin roept een vlaamse Jihadist namens alle Nederlandse en Belgische Jihadstrijders daar de Nederlandse moslims op om 'op te staan' en 'een krachtige, sterke daad te verrichten tegen onze overheid, omdat die ook steun geeft aan de VS'. We zijn in oorlog. Met reli-idioten.
Ik blijf erbij: zonder inzet grondtroepen kan ISIS niet definitief worden verslagen. Maar het begin is er en de VS hebben er heel verstandig aan gedaan om dat samen met diverse arabische landen te doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten