Duitse tol komt er

Geen categoriesep 02 2014, 10:00
Machtswoord Merkel
Het is afgelopen met gratis racen over de autobahn en mogelijk ook alle andere Duitse wegen. Na een hoogoplopend conflict in haar eigen CDU, waarbij zelfs haar vertrouweling minister van Financiën Wolfgang Schäuble zich tegen de oorspronkelijke uitvoering van de plannen keerde, heeft Merkel het machtswoord gesproken. DFT:

"Angela Merkel heeft het machtswoord gesproken: de tolheffing op Duitse wegen komt er, aldus de bondskanselier maandag na topoverleg van de Duitse christendemocaraten. Die rolden de afgelopen dagen vechtend over straat. De CDU-Bondsdagleden in de aan Nederland grenzenden deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen (NRW) zijn unaniem tegen de plannen van minister Dobrindt (CSU) van Verkeer omdat zij vrezen dat Nederlanders wegblijven uit de Duitse winkels en horeca."

Er is wel kans dat de 'gewone' wegen gespaard blijven. Naar verluidt wilde Merkel zich niet definitief laten vastpinnen op heffing op alle wegen. Volgens de lezing van de CDU in NRW is alleen tolheffing op Autobahnen (snelwegen) afgesproken tijdens de kabinetsformatie vorig jaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten