Ezra Levant: smeuïge interviews met bekende klimaatsceptici

Geen categoriesep 26 2014, 16:30
Ezra Levant is de enige TV–presentator ter wereld die het klimaatdebat goed–geïnformeerd en op sappige wijze over het voetlicht kan brengen.
De TV–berichtgeving over de klimaat'problematiek' komt meestal niet uit boven het niveau van het kritiekloos oplepelen van perscommuniqués van het VN–klimaatpanel (IPCC) en aanverwante klimaatinstituten, dan wel het passief doorgeleiden van de propaganda van de milieubeweging. Over het algemeen is de berichtgeving doorspekt met apocalyptische boodschappen van het type: 'Het is nog erger dan we dachten'.
De Canadese TV–presentator Ezra Levant vormt daarmee een schril contrast. Hij kent de materie van haver tot gort. Hij is een briljante spraakwaterval die geen spiekbriefjes nodig heeft. Hij verwerpt de opvattingen van de mainstream in de klimatologie en weet de standpunten van de klimaatsceptici smeuïg over het voetlicht te brengen. Zijn interviews met bekende klimaatsceptici tijdens de recente klimaatconferentie van het 'Heartland Institute' bieden infotainment van het hoogste niveau.
Zijn serie vraaggesprekken begint met een interview met de bekende klimaatscepticus 'Steve Goddard' – een pseudoniem voor Tony Heller. Deze heeft dat nooit eerder bekend gemaakt uit vrees voor het feit dat dit schadelijke gevolgen zou hebben voor de overheidscontracten die hij in de wacht had gesleept. Maar hij heeft nu toch maar besloten om uit de kast te komen. Hij heeft ontdekt dat er onverklaarbare 'correcties' hebben plaatsgevonden ('data fiddling') in de officiële historische meetreeksen van de temperatuur. Deze 'correcties gingen altijd in één richting: opwarming! Binnenkort verschijnt er een boek van zijn hand over wat toch sterk op datamanipulatie lijkt.
In het interview met Marc Morano verklaarde deze onder meer dat ondanks het feit dat er door de klimaatalarmisten steeds wordt beweerd dat er een 97% consensus is, blijkt dat slechts 20% van het publiek dat gelooft. Een opmerkelijk verschil! Daarnaast ging Morano in op de betekenis van het 'Heartland Institute' voor de klimaatsceptische beweging. Voordat Heartland op het toneel verscheen, waren vele klimaatsceptici versnipperd, onafhankelijk van elkaar actief. Zij kenden elkaar vaak niet. Het is de verdienste van Heartland dat zij bijeen zijn gebracht en elkaar hebben leren kennen, zodat de effectiviteit van hun activiteiten is toegenomen.
Ook vertelde Morano dat de voorbereidingen van een klimaatsceptische film in antwoord op 'The Inconvenient Truth' van Al Gore in een vergevorderd stadium zijn. Hierin zullen alle aspecten van het klimaatdebat aan de orde komen. De titel van de film is 'The Hustle'. (Voor meer informatie, zie het eind van deze 'posting'.)
Tim Ball, Canadees klimaatscepticus en van huis uit professioneel klimatoloog, vertelde over de jarenlange intimidatie, hatemail, doodsbedreigingen en dreigementen met rechtszaken, waaraan hij heeft bloot gestaan. 'Als ze het debat op inhoud verliezen, beginnen ze met ad hominem aanvallen.' Aldus Tim Ball.
Op een gegeven moment had hij er genoeg van en besloot terug te vechten. Een van degenen die een rechtszaak wegens smaad tegen Ball had aangespannen was Michael – hockeystick – Mann, die wordt verdedigd door een advocaat die een uurtarief van 300 – 400 dollar hanteert. Ezra Levant had nagevraagd wie dat financierde, maar geen antwoord gekregen.
De Britse journalist James Delingpole, die de term 'Climategate' heeft gemunt, ziet het klimaatdebat als een microcosmos van de tegenstelling van de regerende elite en de rest van de bevolking, met wie zij de aansluiting heeft verloren. Delingpole, die een scherpe polemiserende pen heeft, vertelde dat hij er plezier in heeft te worden gehaat mits dat door de juiste mensen gebeurt. Gegeven het feit dat hij zijn opponenten graag met watermeloenen vergelijkt – groen van buiten, rood van binnen – is het niet moeilijk te raden wie hij in deze als de 'juiste mensen' beschouwt. Volgens hem gaat klimaat over religie. Windmolens noemt hij ecocrucifixen. Naar aanleiding van het feit dat de BBC klimaatsceptici geen podium wenst te geven, vroeg Ezra Levant of deze omroep ook op andere terreinen dissidenten weert. Delingpole kende daarvan geen voorbeelden.
Wat betreft de Britse politiek was Delingpole van mening dat de UKIP de enige partij is met een verstandig energiebeleid. De conservatieven zijn slechts in naam conservatief. De Liberaal Democraten zijn 'green lunatics'. En Labour? 'If they get in, God help us!'
Alex Epstein legde vervolgens omstandig uit waarom een moderne samenleving niet zonder fossiele brandstoffen kan. Hij verwierp de demonisering van deze energiebronnen die thans zo sterk in de mode is.
Patrick Moore, medeoprichter van Greenpeace, die zich klimaatscepticus noemt, was van oordeel dat de milieubeweging zich thans anti–wetenschap en anti–mensheid opstelt, hetgeen hij betreurde. Hij pleitte voor een verhoging van de CO2–concentratie in de atmosfeer van 400 ppm nu naar 1500 ppm – het optimale niveau voor de plantengroei. Voorts maakte hij zich zorgen om de Russische infiltratie in de milieubeweging, die zich in het bijzonder in de protesten tegen de exploratie en exploitatie van schaliegas in Europa manifesteerde.
Madhav Khandekar, een Canadese klimatoloog, wees op het feit dat onderzoek heeft uitgewezen dat er geen sprake is van een toename van de frequentie van weersextremen, zoals zo vaak wordt beweerd.
Lord Christopher Monckton zag een kanteling in het klimaatdebat. In Duitsland bijvoorbeeld begint de realiteit door te dringen. In zijn ogen was klimaatverandering het vehikel om een wereldregering tot stand te brengen, waartegen hij zich fel verzet.
De Australische politicus George Christensen zag in de klimaatcampagnes in zijn land een gecoördineerde actie om de industrie te demoniseren.
Ten slotte kwam de Oostenrijkse rapper, Kilez More, aan het woord, die succes had behaald met een rapliedje waarin kritiek werd geuit op de anti–CO2–hysterie.
De hele serie interviews is hier te zien en te beluisteren. Het programma is ongetijfeld een aanrader voor klimaatsceptici. Maar protagonisten van de menselijke broeikashypothese dient het bekijken van dit programma sterk te worden ontraden.
Hoe het ook zij, wanneer krijgen we dat nu eens op de Nederlandse TV te zien?
Climate Hustle
Aan de aankondiging van de eerdergenoemde 'Climate Hustle' als antwoord op 'The Inconvenient Truth' van Al Gore, ontleen ik het volgende:
Scorching temperatures. Melting ice caps. Killer hurricanes and tornadoes. Disappearing polar bears. The end of civilization as we know it!
Are emissions from our cars, factories, and farms causing catastrophic climate change? Is there a genuine scientific consensus? Or is man-made “global warming” an overheated environmental con job being used to push for drastic government control and a radical “Green” energy agenda?
Climate Hustle will answer these questions, and many more. Produced in the one–of–a–kind entertaining and informative style that has made CFACT and Marc Morano’s award–winning ClimateDepot.com one of the world’s most sought after sources for reliable, hard–to–find facts about climate issues, this groundbreaking film will tear the cover off of global warming hype, and show what’s really behind this multi–billion dollar scam.
Climate Hustle will reveal the history of climate scares, examine the science on both sides of the debate, dig into the politics and media hype surrounding the issue, show how global warming has become a new religion for alarmists, and explain the impacts the warming agenda will have on people in America and around the world.
Bron hier.
Ik ben benieuwd of onze scholieren ook deze film te zien zullen krijgen.
Voor mijn eerder DDS–bijdrage zie hier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten