Hé ISIS, de Franse straaljagers komen eraan!

Geen categoriesep 19 2014, 12:45
Binnenkort in een Syrisch of Irakees luchtruim bij u in de buurt: een machtige licht- en geluidshow van Franse makelij.
Het is dan eindelijk begonnen: Europa is ontwaakt uit diens zoete droom dat ISIS een club onkundige radicalo's is die vanzelf weer weggaat. Met inmiddels drie onthoofdingen van westerlingen reeds achter ons wordt echter pijnlijk duidelijk: ISIS is inderdaad een club radicalo's, maar ze zijn niet onkundig en ze gaan ook niet vanzelf weer weg.
Frankrijk is in het hedendaagse Europa altijd de eerste die zulke dreigingen ontdekt, en ook de eerste die onverschrokken z'n troepen uitzendt naar brandhaarden. Zo was het in Mali, en zo is het nu ook in Syrië en Irak:

Franse gevechtsvliegtuigen hebben de eerste luchtaanvallen uitgevoerd op stellingen van de terreurbeweging Islamitische Staat in Irak. Dat heeft het kantoor van de Franse president François Hollande vandaag gezegd. Bij de bombardementen is een depot van de beweging vernietigd.

De Franse toestellen van het type Rafale waren opgestegen van de luchtmachtbasis al-Dhafra in de Verenigde Arabische Emiraten.

Gisteren al kondigde Hollande aan dat er op korte termijn samen met de Verenigde Staten gevechtsmissies zouden worden uitgevoerd.

En dat is allemaal buitengewoon goed nieuws, want ISIS zit in Irak en Syrië echt niet bijster ver van Europa af. Nu kunnen we nog eenvoudig ingrijpen door luchtaanvallen uit te voeren, maar wanneer we deze islamistische wond laten dooretteren wordt het een veel bloederig tafereel en nog veel dichter bij huis.
Ik verwelkom ze dus, alle explosieven die op de huizen en barakken van het onmenselijke ISIS terechtkomen.
Voel ik dan geen schaamte? Dat wel. Ik schaam me dat het uitgerekend die vuurrode Franse socialisten degenen zijn die hun verantwoordelijkheid nemen en ISIS terug naar het stenen tijdperk bombarderen (toegegeven, ze zaten er al niet al te ver vandaan). Want wat had het mooi geweest als juist Nederlandse F16's alle ISIS-wapendepots, -konvooien en -strijdersbataljons op een portie bommen en granaten had kunnen trakteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten