ISIS-fans hoeven niet terug naar de gevangenis

Geen categorie•sep 18 2014, 17:00
Vrijheid, blijheid.
Ah logisch natuurlijk. Het zou maar wat sneu zijn voor deze heren als ze in hun vrijheid werden beknot. Dat moeten we niet willen, misschien radicaliseren #mce_temp_url#ze dan wel!

De twee mannen van 31 en 33 jaar uit Huizen die worden gezien als jihadgangers, hoeven niet terug naar de gevangenis. Ze moeten zich echter wel aan strenge voorwaarden houden. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Lelystad geoordeeld in het beroep dat het Openbaar Ministerie had aangetekend tegen het schrappen van hun voorarrest. De reclassering kan de mannen onder meer dwingen om een enkelband te dragen.

Heel handig, zo'n enkelband. Daardoor kan de politie namelijk snel en gemakkelijk zien waar ze zich bevinden op het moment dat ze een aanslag plegen. Op die manier kan de ambulance snel ter plaatse zijn.

Volgens het OM zijn bij de verdachten thuis teksten aangetroffen over zelfmoordaanslagen. Ook vond de politie omschrijvingen van explosieven, uitleg over het gebruik van wapens en constructietekeningen van ontstekingsmechanismen.

Dit kan echt alleen in Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten