'Islamitische spionnenlijst' in handen moslimradicalen

Geen categoriesep 18 2014, 18:00
Echt of nep?
De vraag is natuurlijk: werken deze mensen echt met de AIVD of zijn extremisten buitengewoon paranoide bezig?

Onder moslimradicalen in Nederland gaat een lijst rond van medemoslims die ervan worden beschuldigd samen te werken met de geheime dienst AIVD. Op de lijst staan namen van bekende moslims die nauwe banden hebben met Syriëgangers en radicalen in ons land. Ook staan er namen tussen van mensen die actief zijn bij fondsenwerving voor Syrië.

De eigenaar van de lijst schrijft op zijn Facebookpagina: "Er zijn bepaalde mensen die zich voordoen als moslims, maar ondertussen geven zij informatie door aan de AIVD. Sommigen verlenen zelfs humanitaire hulp aan de Syrische vluchtelingen, maar ondertussen geven zij broeders aan bij de overheden. Het is mijn plicht om hun namen te publiceren nadat ik harde bewijzen heb gezien en smerige verklaringen." Daarbij dreigt hij ook meteen meer namen te publiceren.
Als de namen kloppen is het natuurlijk een veiligheidslek van formaat. Dat zou echt vreselijk zijn, zowel voor de direct betrokkenen als hun families.
Natuurlijk geldt tegelijkertijd juist dat het buitengewoon goed nieuws is als dit niet klopt: laat ze elkaar maar opjagen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten