Jatsenjoek: "Poetin wil Oekraïne elimineren"

Geen categoriesep 13 2014, 16:00
Yup.
'Het enige doel van Vladimir Poetin is Oekraïne als onafhankelijke staat te elimineren. Dat zegt Arseni Jatsenjoek zaterdag. De Oekraïense premier roept de Verenigde Staten en de Europese Unie op om garant te staan voor het vredesplan in zijn land', aldus gva.be.

Volgens Jatsenjoek wil Poetin niet alleen Donetsk en Loehansk, de separatistische steden in het oosten van Oekraïne, inlijven. ‘Hij wil heel Oekraïne innemen. En hij wil Oekraïne als onafhankelijke staat elimineren’, aldus de eerste minister. ‘Het idee om tot een bilateraal akkoord te komen met Rusland is niet het beste idee. Ik ben meer voorstander van de vredesakkoorden van Genève, met de VS, de Europese Unie en Rusland. Wij zelf zijn niet sterk genoeg voor bilaterale onderhandelingen met Moskou.’

Jatsenjoek heeft hier vrijwel zeker gelijk in. Dit betekent dat het Westen de NAVO nou eindelijk echt in gereedheid moet brengen om Oekraïne te beschermen. Poetin zal namelijk pas rusten op het moment dat hij zijn doel bereikt heeft.
Overigens geldt dit niet alleen voor Oekraïne. Andere landen in de regio zullen er daarna vrijwel zeker ook aan moeten geloven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten