Lufthansa bulkt van het geld

Geen categoriesep 30 2014, 17:00
In tegenstelling tot Air France
In tegenstelling tot het kwakkelende Air France maakt het Duitse luchtvaartbedrijf Lufthansa wel veel winst. Het verschil tussen Duitsland en Frankrijk kan niet beter geïllustreerd worden.
Volgens de Nederlandse piloot en onderhandelaar Benjamin Sindram kan het bedrijf de pilotenstaking dan ook makkelijk opvangen. De piloten staken, omdat Lufthansa de bestaande pesnioenregeling (sterk) wil versoberen. Maar volgens Sindram kost de regeling het bedrijf geen extra geld, omdat oude piloten worden vervangen door jonge, die (veel) minder verdienen.
Anders dan bij Air France komen de stakingen volgens Sindram voort uit onwil van de directie en aandeelhouders. De onderhandelaars namens Lufthansa zouden wel hebben willen toegeven, maar dat wordt ze van hogerhand verboden, zo stelt hij. De directeur van Lufthansa Carsten Spohr heeft een andere lezing. Volgens Spohr gaat het om de noodzakelijkheid van bezuinigingen, nodig om in de toekomst dezelfde kwaliteit te kunnen blijven bieden en om te kunnen blijven investeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten