Nederlander zat jarenlang onterecht vast in Spaanse cel

Geen categoriesep 15 2014, 16:00
Verschrikkelijk onrecht.

De Nederlander Romano van der Dussen zit mogelijk al jaren onterecht vast in een Spaanse cel. Dat meldt de Spaanse krant El País. Een nieuwe onderzoeksrechter gaat zich nu over de zaak buigen. Van der Dussen werd in 2005 veroordeeld tot 15 jaar cel. Volgens de rechter was bewezen dat de 30-jarige man enkele vrouwen in de badplaats Fuengirola met veel geweld had verkracht of een poging daartoe had gedaan.

Het ergste is dat iedereen had moeten doorhebben dat hij onterecht vastzat. Het DNA dat op de slachtoffers werd gevonden was namelijk niet van hem, maar van een Britse man die ook veroordeeld was voor een andere verkrachting. Toch werd de zaak toen niet heropend; de Nederlander was 'onherroepelijk' veroordeeld, wat blijkbaar ook 'onherroepelijk is' als vast is komen te staan dat de veroordeelde niets heeft gedaan.
Hij moet nu natuurlijk worden vrijgesproken... en daarna een forse schadevergoeding krijgen. Daarnaast is het reden nummer zoveel om altijd, in alle omstandigheden te pleiten voor zo'n klein mogelijke overheid met zoveel mogelijk checks and balances in het systeem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten