Nederlands meisje (19) sluit zich aan bij ISIS

Geen categoriesep 09 2014, 10:15
Een jaar geleden liep Angela (19 jaar) nog in westerse kleding rond. Nu heeft ze zich aangesloten bij het ultieme kwaad: ISIS in Syrië en Irak.
De terroristen van ISIS vormen een grote aantrekkingskracht op Nederlandse moslims én moslima's. De laatste maanden zijn er steeds meer berichten over moslima's (inclusief minderjarigen) die als een soort jihadbruid naar Syrië en Irak vertrekken.
Nederlandse moslima's sluiten zich aan bij ISIS omdat ze graag een seksslaaf willen zijn voor jihadisten of omdat ze met een jihadist - die ze nooit eerder hebben ontmoet en alleen via internet kennen - willen trouwen of omdat ze de wapens willen oppakken om de regio te zuiveren van andersdenkenden.
De 19-jarige Angela B. uit Soesterberg is zo'n moslima. Het Portugees-Nederlandse meisje liep een jaar geleden nog gewoon rond in westerse kleding. Volgens een buurtbewoner droeg ze toen sexy kleren: "Ik dacht eerst dat ze een hoertje was," aldus een buurtbewoner tegen De Telegraaf, de krant die vandaag het hele verhaal heeft over Angela B.
Angela B. ging plotseling een hoofddoek dragen en even later zelfs een boerka:

Een omwonende zag hoe de vrolijke tiener uit het Utrechtse dorp langzaam veranderde in een gesloten persoonlijkheid. Droeg ze een jaar geleden nog westerse kleding waarbij ze het niet naliet om in uitdagende outfits de straat op te gaan, enkele maanden geleden werd ze uitsluitend nog met een hoofddoekje en daarna boerka in de wijk gesignaleerd. Angela zou met een geradicaliseerde Portugese moslim zijn getrouwd, en zich hebben gevestigd in het kalifaat van de terreurbeweging ISIS. Het contact met het thuisfront heeft ze echter niet compleet afgebroken.

Angela B. is dus een typisch voorbeeld van een jihadbruidje. Ik vraag me af of ze gelukkig wordt in het kalifaat van ISIS. Volgens de krant was er al heel vroeg in Angela's leven ellende thuis: haar ouderen waren gescheiden. Haar vader woonde in Portugal en zij woonde bij haar moeder, stiefvader en halfzusjes.
Hoe onprettig de situatie thuis ook is geweest, geloof mij maar: in het kalifaat is het leven niet beter. Dat Angela denkt van wel, bewijst hoe gevaarlijk zij is geworden voor Nederland en de rest van de wereld. Ze is in rap tempo een groot fan geworden van de genocidale praktijken van de islamitische terreurorganisatie ISIS.
Het moge duidelijk zijn: iedere ISIS-fan moet worden aangepakt, dus ook Angela B. We moeten geen medelijden met haar hebben omdat ze een vrouw is of omdat ze min of meer is geronseld door een Portugese jihadist die al in Syrië woonde. Radicale moslims zijn daar erg bedreven in; het ronselen van andere moslims voor de strijd in Syrië (ik zou zeggen: lees pagina 2 van De Telegraaf van vandaag maar even).
Het zijn gruwelpraktijken waar vandaag nog een einde aan moet worden gemaakt. Nederlandse jihadronselaars (mannelijk of vrouwelijk, dat maakt niks uit) moeten direct worden vastgezet om te voorkomen dat ze nog meer jongens en meisjes weten te strikken voor het islamitische kalifaat. En ISIS moet tot de laatste man worden vernietigd, maar dat zeg ik al heel lang.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten