'Nederlandse jihadisten zijn verraders'

Geen categoriesep 06 2014, 12:45
De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en wethouder Joost Eerdmans hebben een uitstekend opiniestuk tegen jihadisme geschreven.
Sommige politici snappen werkelijk helemaal niets van de gevaren van het internationale jihadisme. De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen bijvoorbeeld, of Bram van Ojik van GroenLinks, die vindt dat ISIS moet worden bestreden met diplomatie. Maar gelukkig zijn er ook politici als de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) en wethouder Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam).
De twee Rotterdamse bestuurders noemen Nederlandse jihadisten die oproepen tot een gewelddadige strijd of het afreizen naar Syrië en Irak "verraders" in een opiniestuk in Trouw (nog niet online). Deze jihadisten, deze verraders verloochenen niet alleen de kernwaarden van onze Nederlandse parlementaire democratie, maar ook die van hun ouders en grootouders, aldus Aboutaleb en Eerdmans. Het zijn dus landverraders, al nemen de twee politici dat woord niet in de mond.
Ze schrijven:

"Als je er bewust voor kiest om een gevaar te vormen voor de vrede in de wereld, verdien je het om maximaal geïsoleerd te worden."

En over het gebrek aan juridische middelen om haatimams tegen te houden:

''We gaan wel te rade bij de uitnodigende partij met de vraag waarom er iemand wordt uitgenodigd die haatzaait? Wat ons betreft kom je niet weg met het argument vrijheid van meningsuiting."

Bovendien zouden moslims die het níet eens zijn met ISIS wat vaker kritiek mogen uiten in het openbaar, aldus Aboutaleb en Eerdmans:

''Juist zij zouden een megafoon in de hand moeten nemen.''

Raak, raak, raak. We mogen geen enkel mededogen hebben met Nederlandse jihadisten die de genocide van ISIS steunen en zelfs oproepen deel te nemen aan de terreur in Syrië en Irak. Wij Nederlanders zijn heel liberaal en vinden vrijheid van meningsuiting erg belangrijk - en terecht - maar we moeten beseffen dat diezelfde vrijheid van meningsuiting nu wordt gebruikt door islamitische terroristen om uiteindelijk de Nederlandse democratie omver te werpen.
Want dat is wat ze doen, ook als ze niet in Nederland blijven, maar uitreizen om zich aan te sluiten bij ISIS. Als we ISIS niet tot de laatste man uitroeien, accepteren we dat er een safe haven ontstaat voor islamitische terroristen in het Midden-Oosten. We weten allemaal wat dat betekent voor de veiligheid van het vrije Westen: die komt enorm onder druk te staan. Terroristen staan in de rij om aanslagen te plegen in het Westen. Willen we onze vrije en veilige samenleving behouden, dan moeten we ISIS vernietigen en jihadisme in eigen land zo hard mogelijk bestrijden.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten