Paus: religie is geen excuus voor geweld

Geen categoriesep 21 2014, 13:41
Nutteloos.
Daar denken extremistische moslims anders over:

Paus Franciscus heeft vandaag tijdens zijn eendaagse bezoek aan Albanië geweld uit naam van god veroordeeld. 'Niemand mag religie als excuus gebruiken voor daden die strijdig zijn met de rechten en waarden van mensen.' De paus leek te verwijzen naar het brute geweld van moslimterroristen in Syrië en Irak. Volgens de kerkleider heeft iedereen het recht op leven en geloofsvrijheid.

Het is prima dat hij zijn kerk op die manier wil presenteren aan de wereld, maar dit zal geen enkel effect hebben op radicale, extremistische, fundamentalistische, of zelfs maar op conservatieve moslims. Die denken daar namelijk heel anders over - en ze hebben hele boekwerken geschreven om te bewijzen dat zij vanuit hun interpretatie van de islam gelijk hebben.
Je kunt het oneens zijn met die interpretatie - dat is geweldig goed, ik deel die mening ook niet - maar als christelijk leider heb je niet bepaald veel impact als je dat vervolgens hard gaat roepen. Die mensen lachen daar even om en gaan weer verder met onschuldige mensen te vermoorden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten