Philips wordt gesplitst

Geen categoriesep 23 2014, 20:00
Verrassend
Vanmiddag werd bekend dat het electronicaconcern zich splitst. De lichtdivisie zal worden verzelfstandigd en de onderdelen Healthcare en Consumer Lifestyle zullen worden samengevoegd en de kern vormen van het 'nieuwe' Philips.
Een opmerkelijk en onverwacht besluit, temeer daar beide bedrijven wel dezelfde naam zullen behouden. Philips overweegt meerdere opties voor "alternatieve eigendomsstructuren met directe toegang tot de kapitaalmarkten" voor haar lichtdivisie. Volgens topman Van Houten kan de lichtdivisie zelfstandig beter inspelen op de veranderende lichtindustrie, waarin de focus verandert van individuele producten naar systemen en diensten.
Van Houten wil dat beide bedrijven marktleiders in hun sector worden. Hij is van mening dat zowel klanten, werknemers als aandeelhouders er door de splitsing op vooruitgaan. Van Houten:

"Beide bedrijven zullen in staat zijn de benodigde investeringen te doen om groei en winst te vergroten. Tevens verwacht de bestuursvoorzitter sneller te kunnen handelen door de splitsing van het bedrijf. De consument zal weinig van de splitsing merken. Philips blijft grotendeels hetzelfde doen. Het verschil is dat het bedrijf anders wordt ingericht.''

Dat zal afgewacht moeten worden. Voor mij kwam het besluit als een verrassing en ik denk voor de meeste werknemers ook. Misschien dat de Philips-top een mogelijke koper op het oog heeft voor de lichtdivisie, maar op korte termijn zie ik die niet aan de horizon opdoemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten