'Rood staan mag niet gratis zijn'

Geen categoriesep 30 2014, 21:00
Volgens sociaal-democraat Dijsselbloem
Kijk, hier kan ik me nou boos over maken. De 'socialist' Dijsselbloem vindt dat SNS Bank over de schreef gaat omdat de bank haar klanten de eerste drie dagen geen debetrente in rekening brengt als die 'rood' staan.
Volgens Dijsselbloem moet het gratis rood staan beperkt blijven, om te voorkomen dat mensen denken dat het gratis is. Right, maar wat vindt onze minister dan van de schandalig hoge marges die banken rekenen als zij geld uitlenen? De banken krijgen het geld voor noppes (0,05%) en zetten dat uit tegen 5 of meer procent, ook bij hypotheken.
En wat denkt de minister van de honderdduizenden gezinnen die nauwelijks de eindjes aan elkaar kunnen knopen en soms een paar dagen moeten overbruggen? Maar extra bestraffen? Is het de minister ontgaan dat de enige echte groeimarkt in Nederland de voedselbanken zijn? Zit minister Dijsselbloem wel bij de juiste partij?
Dijsselbloem grijpt niet in bij SNS, dat na de nationalisatie volledig in handen is van de staat, omdat de bank zijn eigen beleid bepaalt. Mocht gratis rood staan een trend worden onder Nederlandse banken, ''dan roep ik ze allemaal om de tafel'', zei Dijsselbloem. Jeroen, denk je ook aan al die kleine pensionado's en spaarders die mede door jouw beleid de klos zijn?
Dit was overigens mijn allerlaatste stukje voor DDS, jammer dat het geen postiever nieuwsberichtje is geworden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten