Steeds meer AOW-uitkeringen naar buitenland

Geen categoriesep 22 2014, 16:00
Sowieso meer AOW'ers.
Dit hebben we volgens mij al tientallen jaren zien aankomen:

Door de vergrijzing zijn de uitgaven aan AOW-uitkeringen vorig jaar gestegen tot 32, 7 miljard euro, 1,2 miljard euro meer dan het jaar ervoor. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldtvandaag dat vorig jaar 3,2 miljoen mensen een AOW-uitkering ontving.

Steeds meer mensen hebben als gevolg van de vergrijzing recht op een AOW-uitkering. In 2011 gingen de eerste babyboomers met pensioen. De kosten stijgen in lijn met de groei van het aantal AOW’ers, meldt het CBS.

Steeds meer AOW'ers wonen tegenwoordig in het buitenland. Dat is niet zo gek aangezien het gemakkelijker dan ooit is om te emigreren - zeker binnen de EU. Daar komt nog eens bij dat het leven in veel landen - zeker daar waar de zon vaak schijnt - goedkoper is dan in Nederland.
Op termijn kunnen we dit natuurlijk helemaal niet bekostigen. De enige oplossing is dan ook: de hele handen privatiseren. We kunnen hierover klagen en zeuren, maar we kunnen het ook als een uitdaging zien om het systeem op zijn kop te zetten en ervoor te zorgen dat mensen uiteindelijk meer geld zullen hebben op hun oude dag... en ook nog eens, tijdens hun werkzame leven, meer keuzevrijheid hebben dan nu.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten