Troonrede in teken werk en banen

Geen categoriesep 16 2014, 13:46
Hoop doet leven
Zojuist heeft koning Willem de troonrede 2014 uitgesproken. Rode draad daarvan is dat het kabinet wil inzetten op het creëren van werkgelegenheid en het scheppen van banen. Een loffelijk streven, maar dan moeten wel de juiste omstandigheden daarvoor geschapen worden.
Daarnaast waarschuwde de Koning voor de toegenomen internationale geopolitieke spanningen en dat de gebeurtenissen in het Midden-Oosten niet moeten leiden tot haat en onverdraagzaamheid alhier, doelend onder mee op de jodenhaat die recent in de Schilderswijk waar te nemen viel. Haatzaaien en discriminatie worden niet getolereerd. Niet naar geloof, noch naar sekse, noch naar geloofsovertuiging.
Ook prees de Koning de 'saamhorigheid en veerkracht' die het Nederlandse volk getoond had tijdens de vreselijke gebeurtenissen na het neerhalen van vlucht MH-17 boven Oekraïne.
Ook verwees de Koning naar een aanstaande belastingstelselherziening, die vooral in het teken moet staan van vereenvoudiging (alwéér?) en het stimuleren van de werkgelegenheid, vooral aan de onderkant van de arbeidsmarkt.
De hele tekst van de troonrede kunt u hier downloaden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten