VNL: vang asielzoekers op in het buitenland

Geen categoriesep 15 2014, 9:24
Prima idee.
De heren van VoorNederland (VNL) vinden het tijd worden voor enkele serieuze aanpassingen in ons immigratiebeleid:

De Tweede Kamerfractie van VoorNederland (VNL) pleit ervoor, nu staatssecretaris Teeven aangeeft dat de asielproblematiek hem boven het hoofd groeit, om de asielopvang in het buitenland te organiseren.

VNL bepleit een opt-out op immigratie en asiel. Dit houdt in dat niet de EU maar Nederland zelf bepaalt wie er moet worden opgevangen en wie niet. Maar zolang dit niet het geval is, en de toestroom blijft groeien,  wil VNL dat asielzoekers worden opgevangen in andere landen, zoals andere landen ook bijvoorbeeld hun gevangenen in Nederland onderbrengen.

"Het Nederlandse asielsysteem is failliet. Zolang Nederland niet zelf bepaalt wie er binnenkomt en de problematiek blijft groeien, moet de asielopvang buiten ons land worden georganiseerd", aldus VNL-Tweede Kamerlid Van Klaveren.

Je kunt het arme, onderdrukte buitenlanders niet kwalijk nemen dat ze graag naar Nederland komen - waar ze in relatieve vrijheid en welvaart kunnen leven - maar dat betekent niet dat wij ontzettend blij met ze moeten zijn, in ieder geval niet als het om enorme aantallen gaat. 
Opvang in het buitenland is dan een behoorlijk goede optie. Laat ze daar maar wachten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten