VVD wil boete voor het naroepen van vrouwen

Geen categoriesep 20 2014, 13:59
De 'liberalen' doen steeds meer denken aan een moraliteitspolitie.
Nog niet zo heel lang geleden werd de VVD algemeen beschouwd als een liberale partij, die zich hard maakte voor een vrije samenleving met een kleine overheid, en waarin mensen zelf mochten bepalen hoe ze leefden. Qua moraliteit geloofden de liberalen dat het niet aan de overheid was om mensen een bepaald soort gedrag op te dringen; dat was aan de samenleving zelf.
Helaas is daar de laatste tijd het één en ander in veranderd. De VVD lijkt tegenwoordig zo ver te willen gaan om een moraliteitspolitie op te zetten. Gedraag je zoals de staat dat wil of face the consequences. Case in point:

Het op straat naroepen, uitschelden en seksueel intimideren van vrouwen moet strafbaar worden gesteld, vindt de Amsterdamse VVD.

'Het is onaanvaardbaar dat vrouwen zich onveilig voelen op straat,' zegt VVD-raadslid Dilan Yesilgöz. Twee jaar geleden kaartte haar partijgenoot Robert Flos het onderwerp al aan. 'Het is onduidelijk wat daar toen mee is gebeurd, maar het standpunt van de VVD is nog hetzelfde. Flirten hoort bij het straatleven, maar het gaat erom dat vrouwen vrij kunnen rondlopen op straat zonder lastig gevallen te worden,' aldus Yesilgöz.

Natuurlijk moet seksuele intimidatie illegaal zijn - maar dan wel als er echt sprake is van intimidatie en dus van de dreiging van geweld. Indien dat het geval niet is heeft de politie er niets mee te maken. Het is aan ouders, buurten, maatschappelijke instellingen, vrienden, kennissen, en ga zo maar door om jongens op te voeden, niet aan vadertje staat.
"Hey lekker ding!" "Oeeeehhhh lekker hoor!" "WIL JE NEUKEN!?!" zijn onbeschofte, barbaarse opmerkingen, maar het is volstrekt belachelijk om ze bij wet te verbieden. Als je daar eenmaal mee begint, waar eindigt het dan? Met scheldwoorden? Vloeken? Opmerkingen gericht aan vrouwen en mannen, ook als die laatsten zich helemaal niet bedreigd voelen?
Juist een partij als de VVD zou moeten begrijpen dat je de samenleving niet beter maakt door allerlei ongewenst gedrag illegaal te verklaren. Dit soort dingen moeten vanuit de mensen zelf komen. Buurten moeten verantwoordelijkheid nemen voor hun lokale cultuur; voor de manier waarop ze met elkaar omgaan. Zolang er geen fysiek geweld bij wordt gebruikt moet de staat zich er niet mee bemoeien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten