VVD wil meer geld voor Defensie

Geen categoriesep 17 2014, 20:00
Spelletjes.
Ah. Kijk. De VVD speelt weer eens spelletjes voor de bühne:

De VVD vindt dat het kabinet de komende jaren meer geld moet uittrekken voor Defensie. In de begroting van gisteren stelt het kabinet vanaf volgend jaar extra geld beschikbaar. Vanaf 2017 is het bedrag structureel 100 miljoen euro. VVD-fractievoorzitter Zijlstra erkende tijdens de Algemene Beschouwingen dat ook zijn partij er verantwoordelijk voor is dat sinds 1989 de defensie-uitgaven met de helft zijn gedaald.

"Wie vrijheid offert voor welvaart," aldus Zijlstra, "zal beide verliezen."
Nu klopt dat natuurlijk, maar er is wel een probleem: je kunt de VVD wat dit onderwerp betreft (of welk ander onderwerp dan ook, maar dat geheel terzijde) nauwelijks serieus nemen. 100 miljoen euro is een lachertje. Daar heeft onze krijgsmacht niets aan. Het bedrag moet veel hoger worden; we hebben over miljarden meer die nodig zijn.
Als de VVD na de volgende verkiezingen in een coalitie stapt met een partij - of met partijen - die op Defensie willen bezuinigen, dan zullen de 'liberalen' daar ongetwijfeld gewoon weer mee akkoord gaan. Ze hebben immers niet alleen geen principes, maar ook geen duidelijke visie qua buitenlands beleid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten