Waanzin: 2/3e wil groene energie verplichten

Geen categoriesep 21 2014, 20:29
We zijn de strijd tegen groene energie aan het verliezen.
Net als ieder verstandig mens ben ik in principe een groot voorstander van groene energie; als we de natuurlijke elementen kunnen gebruiken op een manier die geen enkele negatieve invloed uitoefent op de natuur, geweldig.
Er is wel een maar: groene energie moet werken, het moet tegen een goede prijs geproduceerd kunnen worden, en - oh ja - er hoeft geen gekkigheid bij als 'WE MOETEN DE AARDE REDDEN!!!!!!111!' Al die klimaatonzin is zooo 2004. Oh, en tenslotte moet groene energie de concurrentiestrijd aangaan met gewone soorten energiewinning... zonder dat daar torenhoge subsidies tegenover staan of dat bedrijven gedwongen worden om een bepaald percentage groene energie op te wekken - of te verbruiken.
Helaas denkt een groot deel van onze landgenoten daar anders over:

Een meerderheid van de Nederlandse stemmers wil dat Nederland en andere EU-landen verplicht worden om meer groene stroom op te wekken en energie te besparen. Dat blijkt zondag uit gegevens van TNS Nipo. Het onderzoek onder kiezers van de zes grootste politieke partijen is in opdracht van milieuorganisatie Greenpeace uitgevoerd. Van de ondervraagden wil 69 procent een verplichting voor het opwekken van een bepaalde hoeveelheid schone energie. En 70 procent wil dat elke EU-lidstaat verplicht wordt om binnen de industrie, gebouwen en het verkeer energie te besparen.

Klimaatgekkies baseren zich op allerlei onwetenschappelijke doemscenario's waarbij ze de rol van Moeder Natuur schromelijk onderschatten, terwijl ze die van mensen juist vreselijk overschatten, maar de gemiddelde Nederlander heeft dat blijkbaar niet door. Die valt ervoor als een oerstomme vis met intellectuele gebreken - hook, line and sinker.
Mensen als onze eigen Hans Labohm hebben de komende jaren dus nog steeds heel veel werk te doen. De uitdaging om hier iets aan te doen kon weleens groter zijn dan ooit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten