Zalando vijf miljard waard

Geen categoriesep 30 2014, 19:00
Aandeel wordt geïntroduceerd tegen € 21,50
Het Zweedse Kinnevik, een van de grootaandeelhouders van Zalando, meldt dat de Duitse webwinkel zijn aandelen op 1 oktober in Frankfurt naar de beurs brengt voor 21,50 euro per stuk. Daarmee wordt aan de onderneming een waarde toegekend van 4,9 miljard euro. Kassa!
Ruim 11 procent wordt slechts naar de beurs gebracht, dat maakt de waarde nog opmerkelijker, want beleggers hebben geen enkele echte zeggenschap op het beleid. De opbrengst van de beursintroductie komt op 605 miljoen euro. Kinnevik bezit na de beursgang circa 32 procent van de aandelen Zalando.
De introductiekoers is aan de bovenkant van de eerder geïndiceerde bandbreedte, die tussen de 18 en 22,5 euro was bepaald. Zalando gaf zelf in een korte persverklaring aan dat de vraag ruim tien keer zo groot was als het aanbod.
De internet-kledingverkoper is enorm gegroeid: het bedrijf behaalde in de eerste helft van dit jaar een omzet van 1 miljard euro, maar heeft tot voor kort nog nauwelijks een euro winst geboekt, maar met een waardering van vijf miljard euro denkt de goegemeenschap dat een goudklompje geboren is. We zullen het zien..
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten