Amerika laat Israël grandioos in de steek

Geen categorieokt 29 2014, 9:00
Obama laat de Joodse staat keihard vallen.
De machtsbalans in het Midden-Oosten is van oudshier erg fragiel. Sommige dwaze geesten willen ons doen geloven dat het de schuld van het Westen is, maar de waarheid is nu eenmaal dat dit deel van de wereld van nature een licht-ontvlambare slangenkuil is. Wie zich ermee bemoeit, moet erg uitkijken geen onvoorziene brokken te maken.
De Amerikaanse overheid, echter, gaat momenteel totaal niet verstandig te werk in het gebied. Het doet openlijk z'n best om de enige rechtstaat van de regio te dwingen concessies te doen aan organisaties die uit zien op de vernietiging van de enige Joodse staat die deze wereld telt. Zo willen hooggeplaatste Obama-beleidsmakers dat premier Netanyahu eindelijk eens werk maakt van het aanhalen van banden met soennitisch-islamitische landen.
Hierbij natuurlijk totaal voorbijgaand aan het feit dat er twee partners nodig zijn voor een tango. Ook in de soennitische wereld barst het immers van de antisemieten die maar al te graag Israël van de aardbodem willen vegen. Daar kan de joodse staat Israël nooit vrienden mee worden, al zouden ze het zelf dolgraag willen. Uit The Atlantic:

“The good thing about Netanyahu is that he’s scared to launch wars,” the official said, expanding the definition of what a chickenshit Israeli prime minister looks like. “The bad thing about him is that he won’t do anything to reach an accommodation with the Palestinians or with the Sunni Arab states.”

Daarnaast wordt ook premier Netanyahu wordt verketterd. Hem wordt verweten zijn eigen belang voor dat van Israël te stellen:

Another manifestation of his chicken-shittedness, in the view of Obama administration officials, is his near-pathological desire for career-preservation.

Oftewel, men neemt het de eerste minister van Israël daadwerkelijk kwalijk dat hij een politicus is. Als dit een reden is om Israël te laten vallen, dan moet je subiet echt alle banden met alle andere staten van deze aardkloot ook verbreken. Ik moet de eerste politicus namelijk nog tegenkomen die carrièrebehoud niet op een altaar heeft staan.
Het is treurig om te zien, maar wanneer het aankomt op Israël gelden er kennelijk bizar hoge standaarden waar Obama en zijn insiders niemand anders aan houden. Alleen Israël krijgt op de kop als het huizen wil bouwen nabij diens hoofdstad, alleen Israël wordt geacht vriendschappelijke relaties te onderhouden met landen die de Joodse staat liever vandaag dan morgen van de kaart vegen, en alleen Israël dient visionaire en welhaast profestische politieke leiders te leveren.
Het wordt echt eens tijd dat Obama's hooggeplaatste beleidsmakers ophouden met Israël non-stop te ringeloren, alleen maar omdat Netanyahu niet het aller-, aller-, allerbraafste jongetje van de klas is. Voor een bondgenoot van Turkije, Qatar en Saoedi-Arabië is dat namelijk enorm hypocriet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten