Dilemma voor linksmensen: Dierendag of Islamdag?

Geen categorieokt 02 2014, 16:01
De zichzelf progressief noemende Nederlander krijgt aanstaande zaterdag een groot dilemma voorgeschoteld: wordt op 4 oktober Werelddierendag gevierd, of prikt men een vorkje mee met de moslims op het Offerfeest?
Arme, arme, mensen met een socialistische inclinatie. Probeer je nog zo je best te doen en je gedrag zo politiek-correct mogelijk in te vullen: lief zijn voor de diertjes, boos worden op nertsenfokkers en natuurlijk de 'satan' Monsanto verketteren. 'Biologisch, heel logisch!' En aan de andere kant wil je ook dat er paal en perk wordt gesteld aan al dat 'racisme' in Nederland. Dierenmishandeling is een gotspe, maar kritiek op de islam is gewoon hele vuige discriminatie. En Geert Wilders is momenteel bezig om hele bevolkingsgroepen te onderdrukken en op een trein naar het oosten te zetten. Sleep die kerel voor de rechter!
En dan blijken je 'lofwaardige' principes ineens bijzonder strijdig met elkaar. Want 4 oktober komt er weer aan. En alhoewel die datum traditiegetrouw gereserveerd is voor Werelddierendag (nóg meer biologisch voedsel eten dan normaal, jippie!), is er één religie die maling heeft aan die Westerse gewoonte: de islam. Die viert dit aanstaande zaterdag niet het welzijn van alle dieren in de wereld, maar het welzijn van alle moslims in de wereld. En doet dat door middel van het Offerfeest. De naam zegt eigenlijk al meteen wat het inhoudt: om de islam te vieren wordt er een waar bloedbad onder de Nederlandse veestapel aangericht - met name om de schapen - om de 'profeet' te laten weten hoe ontzettend groot en belangrijk hij wel niet is.
Een progressieve Nederlander gaat er zaterdag nog een flinke dopper aan hebben welke van zijn principes hij belangrijker vindt: is dat zijn cultuurrelativisme, of is dat zijn guerilla-oorlog tegen vlees?
Voor mij is het natuurlijk niet moeilijk om een kant te kiezen. Ik ben noch islamitisch, noch een ecofundamentalist. Ik eet op 4 oktober waarschijnlijk gewoon een lekker biefstukje of een kippenpootje. Alhoewel ik initiatieven zoals 'EetTweeKeerZoveelDierendag' best grappig vind, zie ik geen behoefte om mijn eetpatronen voor één dag te wijzigen. Niet omwille van religie, en niet omwille van een van het marxisme afgeleide ideologie. Doe gewoon normaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten