Geert wil "Nederland bevrijden"

Geen categorieokt 30 2014, 8:02
Geert Wilders wil "een Nederland zonder islam."
Geert Wilders gaat steeds verder in zijn anti-islam retoriek. Gisteravond heeft zijn partij een video online gezet die op 5 november wordt uitgezonden op tv, in het kader van de zendtijd politieke partijen.
In de video haalt Wilders hard uit naar de Europese Unie, de islam, en onze eigen overheid die (in zijn ogen) de zorg om zeep helpt, pensionados in de kou laat staan, en de belastingen continu verhoogt. Zoals altijd met De Geert heeft hij enkele bijzonder goede punten waar hij ongetwijfeld flink mee kan scoren onder kiezers. Wat te denken van het feit dat het kabinet Nederlandse moslimextremisten nog altijd niet écht aanpakt? Of van de naheffing die de EU even van ons eist ("voor 1 december betalen")? En dan heb ik het nog niet eens gehad over de idiote belasting- en accijnsverhogingen die dit kabinet aan ons heeft opgelegd. De Nederlandse belastingbetaler bloedt dood, maar premier Rutte en zijn kompanen hebben daar lak aan.
Helaas komt de PVV-leider zelf met plannen aanzetten die helemaal niet zullen werken. Een voorbeeld daarvan is zijn oproep om wannabe Syriëgangers "te laten gaan" maar er vervolgens voor proberen te zorgen dat "ze nooit meer terugkomen." Wilders vindt het dus prima als deze extremisten massamoorden plegen in het Midden-Oosten. Ik niet. Het is onmenselijk om deze jongens die een Nederlandse identiteit hebben daar toe in staat te stellen. Like it or not, ze hebben een Nederlands paspoort en dus zijn ze onze verantwoordelijkheid. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het gevaar dat ze vormen voor Europa als ze eenmaal goed getraind en geïndoctrineerd zijn door ISIS. Het al Wilders verbazen, maar het is helemaal niet zo moeilijk om Europa binnen te komen, nee, ook niet op illegale wijze. Je kunt hun paspoort wel afpakken, maar de jihadisten in kwestie kunnen gewoon op andere manieren terugkomen waardoor we alsnog het bokje zijn.
Ook gaat Wilders - zoals we van hem gewend zijn - veel en veel te ver in zijn PVV-propagandaverhaal. Hij zegt letterlijk dat hij "een Nederland zonder islam" wil. Ten eerste kan dat niet (grondwet, internationale verdragen, rechten van de mens) en ten tweede is het ook nog eens een enge uitspraak. De enige manier om dat doel te bereiken is door moslims hun rechten af te pakken en als tweedeklas burgers te behandelen. Anders dan christenen en joden mogen ze dan geen gebedshuizen bouwen (en de huidige moskeeën moeten vernietigd worden) en mogen ze publiekelijk op geen enkele wijze laten merken dat ze islamitisch zijn. Sterker nog, als Wilders Nederland echt islamvrij wil maken zal elke moslim ons land uiteindelijk moeten verlaten: waar moslims zijn is 'de islam' immers. Ik houd niet zo van Godwinnetjes, maar ik kom nu toch echt in de verleiding om er één te maken.
Het is mij een raadsel waarom Wilders dit iedere keer weer doet; waarom hij steeds weer te ver gaat. Als hij zich op een enigszins normale manier uitdrukte was zijn partij ongetwijfeld véél groter geweest in de peilingen - en in de Tweede Kamer zelf. Door de grenzen van het oorbare continu op te zoeken schiet Wilders zijn doel voorbij en beperkt hij de impact die zijn partij kan hebben. Gezien het feit dat de meeste andere partijen er een enorme puinhoop van maken is dat buitengewoon jammer.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten