Israël verklaart diplomatieke oorlog aan Hamasknuffelend Zweden

Geen categorieokt 31 2014, 14:00
Zweden dacht wel even blufpoker met de Israëli's te kunnen spelen door eenzijdig Palestina als staat te erkennen.
Zoals ik al schreef: Zweden dacht wel even Jeruzalem te kunnen aftroeven met een erkenning van Palestina als staat. Een zet die de nieuwe radicaal-linkse regering van het land eerder al aankondigde, maar gisteren dan ook daadwerkelijk uitvoerde. Helemaal gehersenspoeld door alle Palestijnse propaganda die je als Europees burger als een permanente douche over je hoofd gekieperd krijgt, meldde de gloednieuwe premier Löfven dat hij hoopte dat Israël en de Palestijnen hun 'geschilletje' snel bij kunnen leggen:

Robert Rydberg, hoofd van Midden-Oostenzaken bij het ministerie, plaatste een foto op Twitter waarop de ondertekening van de erkenning is te zien.

Premier Löfven had vier weken geleden bij zijn aantreden al gezegd dat zijn regering Palestina zou erkennen. Volgens Löfven is een tweestatenoplossing de enige oplossing voor het conflict tussen Israël en de Palestijnen.

Wallström zei donderdag te hopen dat de „uitstekende samenwerking” tussen Zweden en Israël zal worden voorgezet en dat „de beslissing in Jeruzalem op een constructieve manier” zal worden geïnterpreteerd.

Uiteraard is de Zweedse regering hier grenzeloos naïef. Want de Palestijnen worden momenteel geregeerd door Hamas - da's een club die niet alleen een politieke beweging is, maar ook een terrreurorganisatie. En door Fatah - die plegen zelf geen aanslagen, maar prijzen wel moordenaars aan. Beide groepen zien dit soort pro-Palestina-uitingen - ook al komen ze uit het verre en koude Zweden - alleen maar als een legitimatie van al het geweld tegen Israël. Ze zullen er eerder een tandje bijgooien, dan een stapje terugnemen.
En vrede? Dat lijkt op deze 'dag van de woede' weer verder weg dan ooit. Vandaag wordt er op de Westelijke Jordaanoever namelijk flink gereld. Tot zover dus de dialoog die Zweden op gang wilde brengen.
Tenslotte die uitstekende samenwerking tussen Stockholm en Jeruzalem waar Wallström op zei te rekenen? Schrijf die maar op je buik. Israël is woedend heeft diens ambassadeur weggeroepen uit het scandinavische land, en het zit er dik in dat die diplomatieke daad permanent gemaakt wordt.
We mogen Zweden dus wel weer hartelijk bedanken. Voor het zich bemoeien met een conflict, waardoor het alleen maar erger geworden is. Het Midden-Oosten is een enorm wespennest voor mensen die er geen verstand van hebben. Blijf er dus ook gewoon weg als je, zoals de nieuwe regering van Zweden, geen flauw benul hebt wat je daar aan het doen bent.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten