Ivo Opstelten doet zich voor als James Bond

Geen categorieokt 01 2014, 20:00
Ivo Opstelten ziet zichzelf graag als geheim agent met een licence to kill.
"De naam is Opstelten, Ivo Opstelten," aldus de minister van Veiligheid & Justitie Ivo Opstelten in een filmpje dat op YouTube circuleert. Het filmpje is gemaakt voor het Fraude Film Festival in Eye Amsterdam waar Opstelten zelf niet bij kon zijn omdat hij in het buitenland verbleef. Een handige manier om toch even de zaal te kunnen toespreken, dachten ze bij het ministerie.
Kennelijk vond Opstelten zelf of iemand in zijn communicatieteam het een goed idee om hem neer te zetten als de Nederlandse James Bond, dus als een geheim agent met een licence to kill, een zucht naar drank en een voorkeur voor vrouwen, heel veel vrouwen. Dat is, in de kern, James Bond. En er was niemand in zijn team die dacht: joh, laten we anders gewoon even normaal doen.
De boodschap van Opstelten in het filmpje is, naast het feit dat hij zichzelf dus lanceert als de Nederlandse Bond: "Fraude is een groot maatschappelijk probleem, dat niet zomaar verdwijnt. Om fraude aan te pakken, moeten we samenwerken." Oké, maar nu even serieus: had die boodschap echt niet met een gewoon filmpje kunnen worden gebracht? Al is het maar omdat Bond helemaal geen fraudebestrijder is.
Beter had het communicatieteam van Opstelten een filmpje gemaakt waarin Opstelten wordt neergezet als een daadkrachtige fraudebestrijder, dus als een ambtenaar achter een bureau met een grijs pak aan en een verveelde blik in z'n ogen. Had 'ie alleen maar eventjes achter een bureau hoeven zitten. Want die grafische effecten en die neppe Bond-muziek zijn ook niet helemaal je van het, hè?
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten