Kabinet maakt puinhoop van MH17-onderzoek

Geen categorieokt 29 2014, 8:00
Luchtvaartexperts kraken het onderzoek. De Nederlandse regering houdt teveel rekening met allerlei aluhoedje-scenario's.
Alhoewel in juli de MH17 neerstortte boven Oekraïens grondgebied, heeft Nederland in een vroeg stadium al de leiding gekregen over het onderzoek naar de precieze oorzaak van de ramp. Het overgrote deel van de slachtoffers was immers Nederlands. Maar zoals het wel vaker gaat in ons land is men hier niet bezig met serieus onderzoek, maar wil men heel politiek-correct tot op het allerlaatste moment nog rekening houden met zeer implausibele scenario's.
Zo is het onderzoeksteam nog altijd aan het kijken of de 'Poetinpropaganda-optie' misschien op waarheid berust: dat de MH17 zou zijn neergeschoten door een straaljager van Kiev. Experts noemen het je reinste amateurisme dat deze variant nog steeds op tafel ligt. Generaal-buiten dienst Steve Netto - een oud F-16-piloot van de Koninklijke Luchtmacht legt bij De Telegraaf uit:

„Ik heb de foto’s op de crashsite minutieus onderzocht, net als het zogenaamde onderzoeksrapport dat de Russen de wereld instuurden”, aldus Netto. „Het Malaysia Airlines-toestel is vol van voren getroffen. Een jachtvlieger had van achteren aangevallen en als eerste de motoren met een hittezoekende raket geraakt.”

Netto zegt verder:

„Omdat de crashsite op luttele kilometers van de Russische grens ligt, zou zo’n jachtvliegtuig dus over grondgebied van Vladimir Poetin hebben gekoerst, vlak voor de vermeende aanval”, zegt luchtmachtgeneraal Netto. „Een Oekraïense piloot had zich nooit met zijn Mig of Sukhoi boven dat vijandelijke en voor hem levensgevaarlijke gebied gewaagd.”

U begrijpt meteen welk beeld er opdoemt: dat van een stuntelend team dat niet bezig is de waarheid te achterhalen, maar alleen zo politiek-correct mogelijk op te treden en zolang mogelijk Rusland te pleasen door hun uit de duim gezogen versie van wat zich in het luchtruim boven Donetsk afspeelde op 17 juli van dit jaar op tafel te houden.
Netto doet ten slotte als aanbeveling dat dit soort onderzoeken beter aan onafhankelijke experts had kunnen worden uitbesteed. Dat lijkt mij een wijze suggestie: dit kabinet ziet de ramp met de MH17 kennelijk als dé perfecte dekmantel om de wereld te laten zien hoe politiek-correct Nederland wel niet is.
Dat deze opstelling nauwelijks resultaten oplevert, en buitengewoon grievend is voor nabestaanden. Want om die laatsten draait het uiteindelijk allemaal. Zij zijn degenen die recht hebben op zo spoedig mogelijk een volledig verhaal van wat zich drie maanden geleden afspeelde boven Oekraïne. Dat die uitkomst hoogstwaarschijnlijk zand is in de propagandamachine van de aartsmanipulator Vladimir Poetin... Welnu, dat zou het onderzoek helemaal niet moeten beïnvloeden.
Poetin kan de zogeheten pot op met z'n straaljagers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten