'Logisch': VARA onthaalt Ella Vogelaar als expert

Geen categorieokt 30 2014, 21:00
Vanavond weer een nieuwe aflevering van Pauw. Met de 'expert' Ella Vogelaar. Knettergek!
Zoals ook iedere andere doordeweekse avond zal ook vanavond Jeroen Pauw weer op televisie te zien zijn met zijn naar zichzelf vernoemde wegkwijnende talkshow. De kijkcijfers zijn al maanden niet al te best, en wie ziet wat voor gasten er uitgenodigd worden begrijpt spontaan waarom. De line-up van vanvond is symptomatisch. In de beschrijving op de website kondigt de VARA voor vanavond aan:

De corporatiebestuurders hebben gefaald, het toezicht heeft gefaald en de politiek heeft gefaald. Dat is de conclusie die de Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties vandaag presenteerde. Er is sprake van wanbestuur, bestuurscrises of ernstig financieel mismanagement, soms ook in combinatie. De commissie vindt dat woningcorporaties weer terug moeten naar hun kerntaak en dat is het bouwen van betaalbare huurwoningen. Om ervoor te zorgen dat het niet weer misgaat moet een onafhankelijke Woonautoriteit toezicht houden op de organisaties en haar bestuurders en commissarissen. Gaan de maatregelen ver genoeg? Pauw bespreekt het met voormalig minister Ella Vogelaar, hoogleraar Jeroen Smit en politiek analist Ferry Mingelen.

Uiteraard is weinig zo ironisch als iemand die synoniem is geworden met 'politiek falen' te laten orakelen over het falen van anderen. Sorry, maar Ella Vogelaar was zowel beleidsmatig als PR-technisch een enorme ramp. Ze wist van toeten noch blazen. Waarom zou je in vredesnaam zoiemand uitnodigen als je serieus van gedachten wil wisselen over een moeilijk politiek onderwerp als woningcorporaties? Je vraagt toch ook Jos van Rey niet om zijn gedachten te geven over corruptie en fraude in de Nederlandse politiek?
De analyse die vanavond gemaakt zal worden over de woningcorporaties kan ik u ook alvast voorspellen: de gasten aan tafel zullen het snel eens worden dat onder andere door de overheid een probleem is ontstaan. Dat probleem moeten we oplossen, door de overheid anders te organiseren. Maar in ieder geval stopt de overheid niet met zich bemoeien met een zaak waar het zich eigenlijk al helemaal niet te bemoeien heeft!
Zo. Leest u deze column nog maar eens een keer rustig door. Dan heb ik u een heel uur geneuzel van onbekwamen aan de tafel bij Pauw bespaard!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten