Man met bijl hakt in op politie in New York

Geen categorieokt 24 2014, 10:00
Weer een islamitische terreuraanslag?
De 32-jarige Zale Thompson, hierboven op beeld met capuchon, baard en bijl, heeft gisteren staan inhakken op twee politie-agenten in New York City. Twee andere politie-agenten hebben de man doodgeschoten.
Het was overduidelijk een geplande aanslag op de agenten, die allemaal net zijn afgestudeerd aan de politie-academie. Thompson wachtte eerst rustig af, pakte toen de bijl uit zijn rugzak en rende op de agenten af. Hij hakte in op de arm van een agent en op het hoofd van een andere agent.
Het motief van Thompson is officieel nog onbekend volgens de politie:

New York police say at this stage there is no known motive for the attack. When asked whether it may have been related to terrorism, Police Commissioner William Bratton said: "This early on, we really cannot say yes or no to that question."

Toch zijn er aanwijzingen dat het niet zomaar een aanval is van een gefrustreerde politie-hater, maar dat het om een terreuraanslag gaat. Hij zou op Facebook dit soort berichten hebben gepost:
Hij schreef ook:

"They are weaker at home. We are scattered and decentralized, we can use this as an advantage. They are centralized and strong, which can be exploited as a weakness. Think of a swarm of bees (negroes) that surround and attack an elephant (America) to death."

Het lijkt er dus inderdaad op dat het om een terreuraanslag gaat. De vraag die nu op ieders lippen brandt: is de dader een moslim, een ISIS-fanboy? Een logische vraag, want er zijn net twee islamitische terreuraanslagen in Canada geweest. Is er een link? Dat is nog onbekend. Als je zijn Facebook-teksten leest, kun je die conclusie niet trekken.
Het is wachten op wat het officiële onderzoek uitwijst, maar eerlijk is eerlijk: het inhakken op de hoofden van mensen met een zwaard of een bijl is wel een typische strategie van... inderdaad, radicale moslims.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten