Nederlanders trekken ten strijde tegen ISIS

Geen categorieokt 31 2014, 10:00
Bij gebrek aan inzet van de Landmacht doen een aantal Nederlanders het zelf maar.
Zoals ik op dit podium al een aantal malen verkondigd heb is het een grof schandaal dat de internationale gemeenschap denkt het moordbewind van ISIS te kunnen bestrijden door wat luchtbombardementjes uit te voeren. Het merendeel van de NAVO- en Arabische landen wat meedoet beperkt zich ook nog eens tot Irak.
Kennelijk ben ik niet de enige die de inzet van het Westen in de ISIS-regio onvoldoende vindt. Enkele tientallen - autochtone - Nederlanders hebben inmiddels hun hulp aangeboden aan de Koerden om de koppensnellers van de Islamitische Staat nu zelf eens een kopje kleiner te maken:

Ruim twintig autochtone Nederlandse mannen hebben de afgelopen maanden geprobeerd zich aan te sluiten bij de gewapende strijd tegen terreurbeweging IS. Ze benaderden de Federatie Koerden in Nederland (Fedkom) om in contact te komen met militaire leiders. Dat schrijft de Volkskrant.

Of de mannen daadwerkelijk naar Syrië of Irak zijn vertrokken is niet bekend. Zeker vier van de mannen zijn oud-militairen. De mannen vragen in e-mails om wapens bij aankomst en contact met het Koerdische leger.

Ik ben blij dat niet alleen stukjesschrijvers - met verder twee linkerhanden - zoals ik de noodzaak inzien van het bevrijden van Syrië en Irak, maar ook lieden die daadwerkelijk verstand hebben van wapens en bovendien een professionele gevechtstraining hebben genoten.
Nogmaals: het is triest dat het zo moet. Liever had ik gehad dat de internationale gemeenschap de handschoenen uit deed en gewoon op volle oorlogssterkte al het terrein dat ISIS veroverd heeft weer te bevrijden, de organisatie ondertussen volledig en geheel uitschakelend.
Maar in het licht van de omstandigheden ben ik toch blij dat er een hoop burgers zijn klaarblijkelijk een veel betere analyse kunnen maken van wat nodig is dan ons hele transatlantische militaire bondgenootschap.. én bereid zijn om ook de handen uit de mouwen te steken.
Alle Nederlanders in Syrië en Irak die meevechten tegen ISIS: vanaf deze plek wil ik jullie veel succes en kracht toewensen. Moge aan jullie de overwinning toekomen. Het vrije westen akbar!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten