Oud-politiecommissaris boos op Peter R. de Vries

Geen categorieokt 01 2014, 13:00
De ambtenarij is weer eens boos: die nare Peter R. de Vries lost zaken namelijk wel op.
Oud-politiecommissaris Gert van Beek is boos op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Heel boos. De reden? De bekendste mediaspeurhond van Nederland heeft zich bemoeid met de zaak rond John en Linda de Mol. Die twee bekende mediapersonen worden bedreigd en gechanteerd door in ieder geval één man (van volgens eerder berichtgeving gisteravond rond de 70 jaar oud).
De twee BN'ers nemen de zaak bijzonder serieus en zijn dan ook in actie gekomen. Niet alleen door de politie in te schakelen, maar ook door De Vries erbij te betrekken als hun vertrouwenspersoon. Zoals u van hem verwacht aarzelt hij niet om iets van zich te laten horen en de verdachten op te sporen.
Blijkbaar is dat tegen het zere been van Van Beek. Zie hieronder hoe die man, die ook betrokken was bij de Heineken ontvoering, vanochtend te keer ging bij Vandaag de Dag, het programma van WNL. Hij vindt het allemaal niet kunnen: De Vries gebruikt deze zaak gewoon als pr-stunt voor zichzelf; hij schept op en bemoeit zich ook nog eens met zaken die hem niets aangaan. Nee, de politie kan het allemaal veel beter dan hij, ook omdat zij "meer bevoegdheden hebben."
Een leuk reclameverhaal van een pisnijdige ervaren agent, maar helaas is niemand daarvan onder de indruk, De Vries het allerminst. Gek is dat niet: De Vries is weliswaar een arrogante betweter voor je moeilijk sympathie kunt opbrengen, maar hij is ook buitengewoon goed in zijn vak.
Jammer genoeg kan je dat niet zeggen van de meeste rechercheurs. Inbraken vinden plaats zonder dat de agenten de criminelen kunnen inrekenen, mensen worden bedreigd zonder dat er wordt ingegrepen. Een burger met gezond verstand is niet zo dom om zich alleen op de politie te verlaten als hij in de problemen komt. Die blijkt namelijk maar wat vaak lui of incompetent te zijn - vaak zelfs allebei.
Een man als Van Beek kan dat heel vervelend vinden, maar feit is dat dit soort zaken meer kans hebben op een goede afloop als er iemand van buiten bij betrokken wordt; zeker als die persoon het onderwereldje behoorlijk goed kent en weet waar hij moet zoeken.
Prima dus dat De Vries zich hiermee bemoeit en zijn best doet om de zaak zowaar op te lossen. Als het aan de politie wordt overgelaten blijven de daders ongetwijfeld de rest van hun leven op vrije voeten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten