Pakistan wil christelijke Asia Bibi dood hebben

Geen categorieokt 17 2014, 12:00
Pakistan vindt nog steeds dat de christelijke Asia Bibi de doodstraf verdient voor het beledigen van de 'profeet' Mohammed.
Het islamitische land Pakistan is en blijft een barbaars land: de christelijke Asia Bibi heeft óók in hoger beroep de doodstraf gekregen wegens blasfemie. Ze werd in 2010 ter dood veroordeeld omdat ze tijdens een ruzie met een moslima de islamitische profeet Mohammed zou hebben beledigd. Of Bibi ook echt iets vervelends heeft gezegd over hem, weten we niet.
De kans is groot dat het een leugen is om van de christelijke Pakistaanse af te komen. Maar het doet er niet toe wat ze heeft gezegd over Mohammed. Christenvervolging is bon ton in islamitische landen. Dát is het probleem. Het zijn fundamentalistische moslims die de rechtbank onder druk hebben gezet om deze uitspraak tegen Bibi te doen. Een mullah heeft zelfs een prijs van omgerekend 4500 euro op haar hoofd gezet voor het geval ze vrij zou komen.
Komt ze ooit nog vrij? Ik hoop het. Haar advocaten willen naar het hooggerechtshof stappen, in een laatste poging haar leven te redden.

De doodstraf wordt in Pakistan vrij vaak opgelegd voor blasfemie, maar wordt meestal door een hogere rechter teruggedraaid. Haar man heeft in een interview gezegd dat hij daar weinig fiducie in heeft en dat hij zijn hoop eerder vestigt op het buitenland.

Ik denk dat het buitenland zich veel meer tegen deze terdoodveroordeling moet uitspreken. Dit mag niet gebeuren. Het is te zot voor woorden als haar kinderen, hier op de foto, straks zonder moeder zitten enkel en alleen omdat zij ervan wordt beschuldigd iets verkeerds te hebben gezegd. VVD, PvdA, CDA, SP, PVV, ChristenUnie en SGP hebben Kamervragen gesteld aan de minister van Buitenlandse Zaken. In Europa wordt ook om hulp gevraagd voor Bibi.
De internationale druk moet zo groot worden dat Pakistan niet alleen afziet van de terdoodveroordeling van Bibi, maar dat het land haar ook vrijspreekt van blasfemie. Oh, en doen wij toevallig nog zaken met dat achterlijke land? Laten we daar dan ook maar meteen mee stoppen. Zou de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders vandaag meteen in actie komen? Of vindt hij het allemaal wel best wat daar in Pakistan gebeurt?
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten