Politici in de provincie geven geld uit als water

Geen categorieokt 21 2014, 16:00
Het. Belastinggeld. Moet. Op.
Graaien, graaien en nog eens graaien. Dat is wat politici in de provincie Zuid-Holland hebben zitten doen de afgelopen tijd, blijkt uit onderzoek van De Telegraaf. De hoge heren en dames hebben boetes gedeclareerd, elkaar mooie en vooral dure afscheidscadeaus uitgedeeld en meer van dat soort ongein. Politici van alle partijen hebben eraan meegedaan, behalve... PVV en CU/SGP.
Vooral 50Plus heeft het bont gemaakt in Zuid-Holland (van andere provincies is het declaratiegedrag niet bekend, maar dat zal ongetwijfeld nog aan de beurt komen). Ik citeer de krant:

De eenmansfractie van 50Plus spant de kroon. Statenlid en landelijke partijvoorzitter John Struijlaard gebruikte vorig jaar belastinggeld voor het betalen van een snelheidsboete (35 euro) en een parkeerprent (77 euro).

Uit een vertrouwelijk rapport van de huisaccountant van Zuid-Holland blijkt dat niet de enige misstap te zijn. De partijgenoot van de in opspraak geraakte parlementariër Henk Krol kreeg 522 euro teruggestort na het indienen van zijn rekening als 'aspirant lidmaatschap' bij de chique Jachthaven Hillegersberg in Rotterdam.

De hilarische reactie van Struijlaard, die dus een nogal hoge positie binnen 50Plus bekleedt: hij wist niet dat het declareren van boetes was verboden. Na kritiek heeft hij het bedrag van de boetes maar uit eigen zak terugbetaald. Over het declareren van de flinke rekening zegt de declaratiepoliticus: "Het is misschien op het randje." Eh, nee, het is niet "misschien op het randje", het is er overduidelijk ver overheen.
De VVD in Zuid-Holland heeft een oud-fractiemedewerker een cadeau ter waarde van 608 euro cadeau gedaan. D66 heeft een afscheidscadeau gegeven ter waarde van 101 euro gegeven. Van belastinggeld ja, terwijl daar een maximum van 50 euro opzit. Niet voor niets natuurlijk, want als politici de kans schoon zien om eens flink te smijten met belastinggeld, dan doen ze het.
En zo kunnen we nog wel even doorgaan met politici die niet met hun tengels uit de gemeenschapskas kunnen blijven, zelfs niet als er gewoon regels voor bestaan. Bij deze kudo's voor de fracties van PVV en CU/SGP die zich wél hebben gedragen de laatste tijd en zich netjes aan de regels hebben gehouden. Zoals het hoort.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten