Samsom verstopt zich achter 'het lastige verhaal'

Geen categorieokt 25 2014, 20:00
Volgens Didi doet de PvdA het niet goed in de peilingen omdat die partij wél durft te hervormen.
Diederik Samsom heeft de Nederlandse politiek en het electoraat even goed geanalyseerd en is tot de niet te ontkennen conclusie gekomen dat zijn gebrek aan populariteit ... volledig de schuld is van anderen. Wat blijkt namelijk? De kiezer is gewoon achterlijk, terwijl hij juist reuzeslim is.

De PvdA kiest ervoor om dingen in de zorg, op de arbeidsmarkt en op andere terreinen te veranderen omdat die hervormingen noodzakelijk zijn. Maar dat is volgens partijleider Diederik Samsom een „lastig verhaal” dat schuurt met de terechte zorgen en angsten van mensen over wat dat voor hen betekent. Het is aan de bestuurders en volksvertegenwoordigers van de PvdA om daarop antwoord te geven, hield Samsom de politieke ledenraad van zijn partij zaterdag in Amersfoort voor.

"Wie niets verandert heeft een makkelijk verhaal," aldus de Greenpeace-activist. ""Maar staat straks voor zijn kinderen met de mond vol tanden. We kiezen voor het lastige verhaal van verandering en verbetering. Met oog voor de onzekerheid die ermee gepaard gaat." Daarbij verdedigde hij het voorstel om de sociale werkplaatsen op de schop te nemen door te zeggen dat zijn partij juist wil dat mensen een normale baan vinden. Leuk, maar misschien dat hij er dan ook even bij had moeten vertellen dat die 'normale banen' er niet zijn en niet komen omdat het kabinet iedere vorm van ondernemerschap en zelfs van succes in het algemeen ontmoedigt en bestraft. De belastingbetaler wordt kapotbelast, bedrijven hebben de middelen niet om te investeren. Het gevolg is één grote sociaaldemocratische rotzooi waarin iedereen juist afhankelijk is van de staat. Maar ja, stiekem is dat natuurlijk precies wat Samsom wil.
Hoe dan ook, dat zal het socialistische opperhoofd naturlijk nooit hardop zeggen. En dus komt hij aanzetten met dit soort flauwekulverhalen waarin hij de kiezer er de schuld van geeft dat zijn partij het wanstaltig slecht doet in de peilingen. Hij is namelijk veel te slim voor dat domme electoraat. Man, man, man, wat zijn het ook een vreselijk tokkies. Misschien dat de staat toch maar moet 'investeren' in het onderwijs om ervoor te zorgen dat volgende generaties wat beter geïndoctrineerd zijn met het collectivistische gedachtegoed.
Hilarisch genoeg laat hij tegelijkertijd weten dat hij voorzichtig moet zijn om mensen niet het gevoel te geven dat hij knetterarrogant is en alles beter denkt te weten:

"We denken dat we het goede doen. Maar de grens tussen 'ik denk dat ik het goede doe' en 'ik weet het beter' is dun. En dan sta je opeens tegenover elkaar.”

Missie niet geslaagd, Diederik. Je komt zoals gebruikelijk gewoon over als een agressieve betweter die de mening van de kiezer volstrekt irrelevant vindt.
Na GroenLinks kunnen we de PvdA hopelijk binnenkort ook afschaffen. Slechter zal het er in ieder geval niet van worden.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten