Maaiveldsocialisten SP en FNV willen jaloezietaks

Geen categorieokt 25 2014, 8:00
Iedereen met een vermogen (dus niet een salaris) van meer dan een miljoen euro, moet heel veel gaan inleveren als het aan de socialisten ligt.
Alsof de belastingdruk in Nederland niet al torenhoog is - ja, ook voor mensen die veel geld verdienen of een vermogen hebben opgebouwd - komt de SP aanzetten met de jaloezietaks. Want wie succesvol is, moet kapot worden gemaakt. Het is trouwens geen serieus voorstel, want de SP heeft slechts 15 zetels in de Tweede Kamer en 15 zetels in de peilingen. Het is vooral bedoeld om de PvdA naar links te dwingen:

SP-Kamerlid Farshad Bashir gaat dit maandag in de Tweede Kamer voorstellen en is vooral benieuwd wat PvdA-leider Diederik Samsom van zijn plannetje vindt. Want is het niet Samsom die tegen wie het maar horen wil, zegt dat de belasting op vermogen omhoog moet? Dit tot afgrijzen van coalitiepartner VVD. Die wijst, net als het CDA, elke belastingverhoging op vermogen categorisch af.

De SP wil aanstaande maandag gaan regelen dat het tarief voor miljonairs omhoog gaat van 1,2 procent naar 1,9 procent. De partij gaat het voorstel indienen tijdens een debat over het belastingstelsel in de Tweede Kamer, zodat vanaf volgend jaar miljonairs zich genoodzaakt zien om Nederland te verlaten voor een ander land waar de socialisten niet aan de knoppen zitten. Nee, dát is verstandig. De FNV - u weet wel, die vakbond die zichzelf heeft opgeblazen - is het zelfs ééns met de SP:

Vakbeweging FNV pleit ook dat er een eerlijkere verdeling van de belastingdruk komt en wil daarom voor de invoering van een 'Dagobert Duck-taks' op grote vermogens. Dat zegt FNV-bestuurder Leo Hartveld zaterdag.

De FNV wil vermogens van boven de 100.000 euro al extra gaan belasten. De vakbond is dan ook geïnfiltreerd door SP'ers. De FNV moeten we trouwens helemaal niet serieus nemen. Dit is de laatste stuiptrekking op een vakbond die op sterven na dood is. Ze denken: als wij nou eens zeggen dat we de belastingen willen verhogen op rijke Nederlanders, dan krijgen we er misschien weer een paar jaloerse leden bij. Zo werkt dat misschien in die wereld, maar het is te triest voor woorden.
Er wordt hier een smerig politiek spelletje gespeeld door SP en FNV over de rug van mensen die succesvol zijn. Miljonairs betalen genoeg belasting. Het is zelfs bijna onmogelijk om in Nederland miljonair te worden met al die belastingen, waarom zouden we dan ook nog een extra jaloezietaks invoeren? Kijk, dat SP'ers het liefst in een communistische heilstaat wonen met een uitkering van 2000 euro voor iederéén, snap ik. En dat de FNV zieltjes wil winnen, snap ik ook.
Maar laten we nou niet doen alsof de SP en FNV ook maar enig verstand hebben van hoe de economie werkt en wat zo'n jaloeziebelasting voor desastreuze gevolgen heeft van Nederland, want daar hebben ze overduidelijk geen kaas van gegeten, die maaiveldsocialisten.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten