"Agenten moeten Turks en Arabisch spreken"

Geen categorienov 18 2014, 13:00
Wait, wut? Wat? Hoe kom je hier in godsnaam bij?

De politie moet meer dienders aannemen die Turks of Arabisch spreken of andere kennis hebben om wijken met veel allochtonen goed te kunnen doorgronden. Dat stelt minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) na aandringen van PvdA-Kamerlid Marcouch... Het sociaaldemocratisch Kamerlid hamert al langer op dit punt, maar nu is de VVD-bewindsman echt om. Hij belooft dat bij de sollicitaties zal worden gekeken of iemand de ’kennis en vaardigheden’ heeft om allochtonen beter te begrijpen.

Is Opstelten helemaal de weg kwijt? Je kunt niet zomaar zeggen dat je meer allochtonen wilt aannemen ten koste van autochtonen, dat noemen we nou 'discriminatie.' Opstelten begrijpt dat zelf ook, wat dan ook de reden is dat hij het zo mooi verwoordt ('kijken naar mensen met vaardigheheden om allochtonen beter te begrijpen'), maar in de praktijk is dat natuurlijk precies wat hij doet.
Belangrijker is dat Opstelten zich hiermee overgeeft aan niet-integrerende rotjochies die hele buurten in islamitische koloniën proberen te veranderen. Veruit de meeste Turkse en Marokkaanse straatschoffies (en ook de serieuze criminelen onder hen) zijn geboren en getogen in Nederland. Misschien dat ze geen ABN spreken en een hekel hebben aan alles wat met Nederland en onze cultuur te maken heeft, maar ze kunnen Nederlands sprekende politieagenten probleemloos verstaan.
Dan zijn er natuurlijk ook nog volwassenen die zélf naar Nederland zijn geëmigreerd. Wat hen betreft geldt hetzelfde: (gewone) immigranten krijgen geen verblijfsvergunning als ze de Nederlandse taal niet beheersen. Er is dus niets mis mee om ze toe te spreken in onze taal. Willen of kunnen ze dat niet dan moeten ze maar snel terugkeren naar Turkije, het Midden-Oosten, Noord-Afrika, of waar ze ook maar vandaan komen. Als immigrant heb je je aan te passen. Weiger je dat, dan ben je niet langer welkom.
De politie moet zich aan helemaal niemand aanpassen. Het enige waar ze bedreven in dienen te zijn, is het handhaven van de wet. Als het vervolgens lastig is om straatterroristen in de hand te houden arresteer je ze gewoon massaal; misschien dat ze het Nederlands na verloop van tijd dan opeens wél machtig zijn.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten