Amsterdam capituleert voor zwarte pieten-drammers

Geen categorienov 13 2014, 19:00
Bizar. Van der Laan wint de beroepszaak bij de Raad van State, maar geeft zich toch over aan Quincy Gario's drammerige eisen.
Herinnert u zich gisteren nog? Sinterklaas was nog niet in het land, maar toch voelde het al als Pakjesavond. De Raad van State oordeelde namelijk dat Burgemeester Eberhard van der Laan zwarte piet niet hoeft te weigeren vanwege een paar huilebalken die in de Sinterklaasintocht kennelijk een vorm van racisme zien.
Je zou dus denken: mooi, case closed, in 2014 vieren we weer gewoon Sinterklaas zoals we dat gewend zijn. Dus met de traditionele zwarte piet, en zónder alle zeurpieten die maar blijven doorgaan over racisme, slavernij, duistere verledens, de VOC en 'regenboogpieten'. Maar dat is uiteraard buiten de weke knieën van de bestuurdersklasse uit onze hoofdstad gerekend. Want wat kondigt diezelfde Van der Laan die de rechtzaak won, aan? Dit:
Oftewel: Zwarte Piet gaat ondanks de gerechtelijke overwinning toch langzaam verdwijnen uit het straatbeeld van onze hoofdstad. Bizar! Waarom geeft Van der Laan zoveel toe aan nota bene de verliezers van de rechtzaak?
Gelukkig is er een manier om deze laffe vorm van traditie- en volksverlakkerij te voorkomen. Van der Laan houdt een achterdeur open voor de traditionele zwarte piet met de frase 'afhankelijk van de reacties.'
Mensen: u weet wat u te doen staat. Zorg dat de reacties zo negatief mogelijk zijn. 25% roetpieten zijn er namelijk 25% teveel. We willen weer gewoon terug naar 0%, naar de traditionele piet waar helemaal niks mis mee is. Amsterdam is de culturele hoofdstad van Nederland, dus we willen de Nederlandse cultuur daar ook graag onverkort in stand houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten