CDA wil verbod op partijen die sharia willen

Geen categorienov 26 2014, 20:00
De sharia voer je maar ergens anders in.
De sharia is een afschuwelijk en onvrij 'rechtssysteem' waarin afvalligen de doodstraf krijgen, waarin belachelijke straffen als zweepslagen worden uitgedeeld, en waarin vrouwen worden doodgestenigd als ze iets doen wat de man des huizes niet bevalt. Veel moslims zijn er fan van, maar hier in het Westen hebben we liever een democratische rechtsstaat, omdat die in alle opzichten superieur is aan de sharia.
Toenmalig CDA-minister Piet Hein Donner zei het prima te vinden als tweederde van de Nederlanders de sharia zou willen invoeren. Hij had toen - en waarschijnlijk nog steeds - niet door wat de sharia betekent voor de vrijheid van mensen. Die verdwijnt namelijk met de invoering van de sharia. Niet alleen voor de mensen die de sharia willen, maar ook voor alle mensen die de sharia niet willen.
De CDA-fractie wil, net als in 2006, dat er een verbod komt op partijen die voor de sharia zijn, omdat die partijen onze democratie gebruiken om haar af te schaffen. CDA-Kamerlid Pieter Heerma zei vandaag tijdens een debat met vicepremier en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher dat uitspraken van Europese rechters ruimte bieden voor zo'n verbod. Maar niemand binnen de Kamer wil eraan, behalve dus het CDA, en de PVV:

Heerma kreeg in het Kamerdebat nauwelijks steun voor zijn voorstel. Hij kreeg dat wel van PVV-Kamerlid Machiel de Graaf, maar die herinnerde Heerma ook even aan de opmerkingen van Donner, acht jaar geleden.

Een verbod op partijen die de sharia wil invoeren zou een uitstekend idee zijn. Wie mee wil doen met de Nederlandse parlementaire democratie moet wat mij betreft aan één eis voldoen, en dat is dat de parlementaire democratie zoals wij die kennen niet omver wordt geduwd. Anti-democratische shariafans gaan maar in een moslimland elders in de wereld hun shariahobby's toepassen. Daar is geen enkele plaats voor in het vrije, democratische en superieure Nederland. Nu niet, nooit.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten