De Telegraaf heeft het gehad met leugens VVD

Geen categorienov 20 2014, 10:00
Rechts Nederland komt in opstand tegen de VVD.
Het verraad van de VVD is hard aangekomen bij rechts Nederland. Het afpakken van het vakantiegeld is de druppel voor veel VVD'ers, en het gelieg daarover door fractievoorzitter Halbe Zijlstra maakt niet alleen de (afgehaakte) achterban furieus, maar ook De Telegraaf. De grootste krant van Nederland fileert vandaag in een hoofdredactioneel commentaar het leugenachtige gedrag van de VVD:

Politici die klagen dat het ’totaalplaatje’ ontbreekt: veel gekker moet het niet worden. Toch roept VVD’er Zijlstra dat, na onthullende berichtgeving over de kabinetsgreep in het vakantiegeld. De liberaal vergoelijkt het gegraai in de portemonnee van de hardwerkende Nederlander, omdat die er netto toch nog iets op vooruitgaat. Als dat er niet bij wordt gezegd, is het niet eerlijk, vindt hij.

De krant merkt op dat Zijlstra muisstil was toen werd gelekt dat het tarief in de eerste belastingschijf met een half procent zou worden verlaagd, terwijl toch echt eerder was afgesproken dat tarief juist met driekwart procent te verhogen. Kortom, de tarieven voor de eerste schijf gaan doodleuk omhoog. Hogere belastingen dus. Toen zei Zijlstra niks over het "totaalplaatje".
De VVD-fractievoorzitter wilde ook niets weten van een "totaalplaatje" toen bekend werd dat het kabinet zogenaamd 100 miljoen euro ging "investeren" in Defensie. Logisch, want daar bezuinigt het kabinet in totaal flink op. Zijlstra's geklaag dat rechts Nederland niet zo kritisch moet zijn, maakt de rechtse kiezer alleen maar woedender.
En terecht. We hebben niet massaal op de VVD (41 zetels in de Kamer) gestemd zodat de belastingen kunnen worden verhoogd. Ik heb VVD gestemd omdat ik lagere lasten wilde. Ik kreeg er een links nivellerend kabinet voor terug.
Dan nog even deze uitsmijter in het hoofdredactioneel commentaar van De Telegraaf, waarmee de krant aan de liberalen laat weten dat het het he-le-maal heeft gehad met de leugens van de VVD:

Zijlstra heeft dus boter op het hoofd. De VVD is kennelijk in paniek. De partij heeft kiezers lekker gemaakt met mooie beloften en incasseert nu de ene na de andere nederlaag: met de bijtelling, de naheffing, de Brusselse afdracht, de extra miljoenen voor ontwikkelingshulp, de uitgeprocedeerde asielzoekers. In plaats van de rug te rechten, zwalken de liberalen klagend rond. Het VVD-gedrag is ronduit triest.

Als je de belastingen verhoogt, wees er dan tenminste eerlijk over. Ga niet zitten draaien, verhullen en liegen. Daar prikt de kiezer zo doorheen. De VVD heeft haar lesje nog lang niet geleerd. Dat doen ze (misschien) pas na een flinke electorale afstraffing bij de volgende landelijke verkiezingen. Laten we ze die maar geven dan.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten