EO-symposium: I love moslims!?

Geen categorienov 07 2014, 21:00
Leuk, zo'n christelijke omroep.
De EO organiseert binnenkort een bij-zon-der interessant radiosymposium over de relatie tussen moslims en christenen. De titel van het symposium? I love moslims?! Het idee erachter:

 "Ik moet van ze houden, maar weet niet hoe", zo schrijft de omroep op zijn site.

Volgens de EO kleuren negatieve berichten het vooroordeel over moslims in Nederland. "Ziet u ze bij u in de straat of dichtbij in uw omgeving? Wat gaat er door u heen als schreeuwende en vechtende moslims op het journaal voorbij komen?", zo wil de EO weten.

Je zou denken dat dit wellicht gebruikt wordt om Nederlandse christenen informatie te geven over de relatie tussen christenen en moslims in het Midden-Oosten. Arabische christenen worden immers op grote schaal vervolgd - zo niet door de autoriteiten dan door islamitische groeperingen die gelovige christenen voor de lol afslachten.
Helaas, daar gaat het vrijwel zeker niet over. Eén van de twee presentatoren van het symposium - Elsbeth Gruteke - laat namelijk het volgende weten op Twitter:
Blinde moslimhaat is natuurlijk totale gekkigheid. Maar dat betekent niet dat niet-islamitische Nederlanders geen reden hebben voor kritiek op het gedrag van een flink aantal moslims - en ja, dat zeg ik als soefi-moslim zijnde. Als je dit zo leest krijg je de indruk dat mevrouw-EO dat maar onzin vindt: er zijn misschien twee of drie islamitische gekken, maar dat is het dan wel.
Nou nee, het probleem is helaas groter dan dat. Dat is frustrerend en bijzonder zorgwekkend, maar het is niet anders.
In plaats van een symposium te organiseren met als missie om Nederlandse christenen te doen denken dat er helemaal geen problemen zijn in de islamitische gemeenschap zou de EO er verstandig aan doen om iets op te zetten om Arabische christenen te helpen. Misschien dat je daar minder punten mee scoort bij politiekcorrect (en dus keihard links) Nederland, maar je zou er eventueel nog iets nuttigs mee doen ook. Ik bedoel maar: het is niet alsof het uit de hand loopt in Nederland en boze christenen op het punt staan om een religieuze burgeroorlog tegen moslims te beginnen. Laten we wel zijn, er is wat discussie maar dat is het dan wel.
Het is jammer dat de EO dat niet begrijpt en volledig op het politiekcorrecte orgel gaat. Jammer, en ook nog eens onnodig. Behalve misschien als ze graag willen dat ze enkele vorm van krediet meer overhouden onder normaal denkende mensen die begrijpen wat wél en wat géén serieuze problemen zijn.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten