Geert Wilders gaat full retard over vluchtelingen

Geen categorienov 23 2014, 13:00
Dan doe je je best een genuanceerd en afgewogen verhaal te schrijven, en daar komt Geert Wilders met zijn gegil over 40.000 asielzoekers.
Eerder vandaag schreef ik een artikel over de bewering van Fred Teeven dat er 40.000 vluchtelingen - voornamelijk Syriërs - de Nederlandse kant op komen. Ik heb geprobeerd daar een afgewogen verhaal over te schrijven: aan de ene kant heb je immers een Nederlandse bevolking die voor de kosten opdraait, kleine dorpjes in Friesland en Drenthe die volledig worden overspoeld door de komst van mega-azc's en gederfde inkomsten bij ondernemers in de regio.
Maar aan de andere kant heb je mensen die het barbaarse en wrede ISIS ontvluchten, wiens thuisland kapotgeschoten wordt en hun familieleden vermoord. Moet je die opvangen? 40.000 is misschien teveel van het goede, maar je kan lastig ontkennen dat Nederland ten minste een (kleine) taak heeft om te zorgen voor andere mensen.
Maar nuance, zorgvuldige afwegingen en uiteraard ook inlevingsvermogen zijn PVV-leider Geert Wilders volkomen vreemd. Vanochtend ging deze tweet dan ook de ether in:
Plaatsvervangende schaamte voor deze scheldkannonade. Een tweet die rechtstreeks geplukt is uit de reaguurderspanelen van de Telegraaf.
Dus hoort u dat? Terroristeert ISIS uw land? Jammer voor u, want de grenzen gaan potdicht! U gaat maar ergens anders creperen; Nederland laat u lekker stikken.
Nee, dan pakt Geerts oude fractiegenoot Joram van Klaveren het toch een stuk intelligenter aan. Die stuurt geen bizarre tweets de wereld in waarin hij staatssecretarissen de huid volscheldt en onnodig grievend is jegens mensen die oorlogsgeweld ontvluchten, maar toch onversneden rechts.
Stukken beter dan Geert Wilders die even full retard ging. Want zoals in Robert Downey Jr. in de film Tropic Thunder al zegt: never go full retard.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten