Help, ik word conservatief

Geen categorienov 22 2014, 11:00
Help, ik word conservatief! Als u mij twee jaar geleden had gezegd dat ik voor De Dagelijkse Standaard zou gaan schrijven had ik u voor gek versleten. Maar het onmogelijke is gebeurd.
Ik ben al dat ideologische gedram, tegen Zwarte Piet, tegen seksisme in Bart Smit-folders, voor aparte toiletten voor transgenders, voor het begrijpen van ISIS etcetera, etcetara, verschrikkelijk zat. Terwijl Nederland hoge werkloosheidscijfers heeft, zzp'ers worden uitgebuit en bijstandsmoeders (ook zwarte bijstandsmoeders, lieve linkse lezers) elk dubbeltje moeten omdraaien maken feministen en andere beroepszeikerds zich alleen maar heul errug druk over bijzaken met een hoge symboolwaarde. Ik trek het niet meer. De hufterige hypocrisie. Het modieuze moralisme. De quasi-intellectuele quatsch.
Conservatief zoals Bart Jan Spruyt en Thierry Baudet dat zijn ben ik niet. Ik ben voor Europa, voor een sociaal vangnet voor de zwakken in de maatschappij, voor (een beetje) kunstsubsidie en voor vrije seks. Zelfs de Vluchtkerk kan op mijn sympathie rekenen, hoewel ik mij erger aan diegenen die op twitter zo lopen te koketteren met hun zogenaamde naastenliefde: ‘Kijk klootjesvolk, zie mij eens goed zijn.’ Mijn conservatisme is geen ideologie maar meer een houding. Ik houd van nuchterheid. En nuchterheid is conservatief in een samenleving die geregeerd wordt door de waan van de dag, een land waar voor- en tegenstanders van Zwarte Piet elkaar zelfs letterlijk de hersenen inslaan om hun meningsverschil kracht bij te zetten. Veel dieper kunnen we als Nederland niet zinken.
Mijn conservatisme gaat tegenwoordig zelfs zo ver, dat ik chagrijnig word als ik hoor dat hipsters Marina and the Diamonds leuk vinden. Marina is niet alleen één van de mooiste zangeressen op aarde, maar ze kan ook nog eens goed zingen en heeft bovendien intelligente teksten. Ik was vorig jaar als een kind zo blij toen ik haar muziek ontdekte. Ik zette Power and Control op om de val van Heleen Mees te verwerken (Power and control, I ‘m gonna make you fall, Women and men we are the same, But love will always be a game, A human vulnerability, Doesn't mean that I am weak, That I am weak, I am weak) en was een beetje verliefd op alle typetjes van Marina (the archetypes). Maar ja, die vervelende hipsters gooiden roet in het eten (pun intenderd of course). Ik probeer mij echter niks van de hipsters aan te trekken en blijf Marina draaien. Hopelijk hebben zij Keule, de allerleukste Duitse band van dit moment, nog niet ontdekt.
Het woord ‘racisme’ komt mij de strot uit. Helemaal beroerd word ik van dit woord. Volgens een scribent van Joop (hét online podium van de Internationale Socialisten en andere doorgedraaide radicalen) is de PvdA tegenwoordig racistisch. Je reinste waanzin. De PvdA is een regenteske club van mensen die hun idealen iets te vaak verloochenen. Maar racistisch? Hoepel toch alsjeblieft op. Straks is GroenLinks ook nog racistisch, omdat de partijleider geen zwarte transgenderlesbo is, maar een saaie blanke, pardon witte, heteroseksuele cisgenderman.
Vroeger bestond er nog echt racisme. In het zuiden van de Verenigde Staten werden vermeende verkrachters door een angry mob gelyncht, in de strip Kuifje stonden racistische grappen over de n*gertjes uit Belgisch Kongo en in Zuid-Afrika werden zwarten opgesloten in hun ‘thuislanden’. Godzijdank is de beschaving tegenwoordig een stapje verder. Maar omdat racisme in Nederland geen issue is hebben zwarte en extreemlinkse activisten iets nieuws bedacht: Zwarte Piet. Het gaat ze helemaal niet om Zwarte Piet an sich, maar om het vermeende institutionele racisme (die term slaat echt helemaal nergens op, want ‘zwarte’ Nederlanders hebben dezelfde rechten als ‘witte’ Nederlanders) en het onbewuste racisme waar blanken collectief aan zouden lijden. Daarom worden discussies ook zo op de spits gedreven en worden er achterbakse streken geleverd, want men hoopt racistische reacties uit te lokken. Zulke foute reacties bevestigen onze antiracistische kruisvaarders immers in hun grote gelijk, namelijk dat God/ de Waarheid (met een hoofdletter geschreven) aan hun zijde meevecht. Doel is om 90% van de Nederlandse samenleving als racistisch weg te zetten, terwijl slechts een kleine minderheid (griezelige clubjes als Identitair Verzet en Pro Patria) echt extreem-rechts is. En daarnaast wil de anti-zwartepietlobby een schadevergoeding van ettelijke miljarden euro’s vanwege de slavernij van meer dan 150 jaar geleden. Van mij mag Zwarte Piet afgeschaft worden. Het doet mij niks. Maar die agressie, die haat, dat egoïstische gedram, daar kan ik niet meer tegen.
De briljante Duitse filosoof Friedrich Nietzsche beschuldigde christenen ooit van het hebben van een slavenmoraal, met hun zucht naar martelaarschap en slachtofferschap, verheerlijking van het lijden en haat tegen het mooie en het schone. Ook feministen en socialisten hadden volgens Nietzsche een slavenmoraal. Hoewel ik Nietzsches analyse niet helemaal onderschrijf, christenen en socialisten vallen best wel mee soms, is zijn verhaal voor 100% van toepassing op de zelfbenoemde antiracisten. Zij zwelgen in zelfmedelijden en ressentiment.
Als nuchtere conservatief ben ik zeer gehecht aan de status quo. Ik hou van u, ongeacht uw huidskleur, seksuele voorkeur, religie of genderidentiteit (ja, heel politiek-correct van mij), maar klaag verdomme niet de hele tijd. Als u een baan heeft, gezond bent, een mooie partner heeft die een beetje lekker is in bed of een Tinder- of Grindr-account (ik weet even niet hoe de transgenderversie heet) waardoor de dames/heren/transgenders als vliegen op uw stroop afkomen, dan bent u gelukkig. Doe alsjeblieft ook een beetje vrolijker. Knuffel als christen een moslim, als moslim een Jood en als Jood een Palestijn, ga eens naar Men Behaving Badly kijken en geniet van Top Gear en de Graham Norton Show. En last but not least, kijk ook vaker naar porno. Dat is goed voor de ziel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten